2015. szeptember 15., kedd

Bogolyfalva Csillaga

Idén ismét megrendezésre került a nagy sikerű Bogolyfalva Csillaga tehetségkutató verseny, azonban ebben az évben sokkal kevesebb versenyző indult, mint tavaly. Ettől persze nem kell kétségbe esni, bőven volt oka a közönségnek elhajítani az agyát, vagy épp az állát felszegni a széksorok között, ugyanis bámulatos és felettébb szórakoztató produkciókban lehetett részük.

Az egyik fellépő Gwen L. Blake volt, aki mazsorettelőadással kápráztatta el a közönséget. Egy jól megkomponált, erős produkciót láthattunk tőle. Azonban meglepő volt, hogy zöld ruhát viselt, nem pedig pirosat - pedig feltételezhetnénk, hogy inkább háza színeiben indult volna. A sok munka gyümölcse sajnos nem ért be, így Gwentől az első forduló végén el kellett búcsúznunk - innen is gratulálunk a fellépéséhez, hiszen igen erős mezőnyben kellett helytállnia.

A zsűri és a közönség meglepetésére egy páros és egy egyéni tűzzsonglőr produkciót is láthattunk a verseny folyamán. Az egyiket Evana Roddsonnak köszönhetjük, aki kidolgozott előadásával igyekezett lenyűgözni a zsűrit, a másikat pedig az Ombozi testvéreknek, Sárának és Rebekának. A két fellépés között -bár egy kategóriába sorolandóak- bizony voltak különbségek. Az első forduló végén búcsút kellett vennünk Evanától, azonban az Ombozi lányok egészen a harmadik fordulóig meneteltek, minden előadás végén villantva valami különlegeset. Először egy "WE ARE THE OMBOZIS!" feliratot csodálhatott meg a közönség, míg a második fordulóban egy tűzsárkányt alkottak meg a testvérek. Sajnálatosan a harmadik fordulón nem tudtak megjelenni, pedig sok esélyük volt a győzelemre.

Akadt egy énekes produkció is a sok között, Ivy A. Ives-é, aki mind az első, mind a második fordulóban remekelt. Míg kezdésnek egy Tarja Turunen számot választott, következő alkalommal Helena Paparizou híres dalát hallgathattuk meg tőle. Mindkét előadás megmozgatta a közönséget és a zsűrit is, azonban a harmadik fordulóba már nem sikerült bedalolnia magát hölgyünknek. Mint azt korábban említettem, nem volt könnyű dolga egyik nevezőnek sem, legyen szó akár egyetlen emberről, akár csapatról. Ezúttal elmondhatjuk, hogy a kevesebb bizony több volt!

A Matyogó lenmagok produkcióiról nem sokat tudnánk mondani, talán megelégednénk annyival, hogy döbbenetes volt. Azt, hogy ez pozitív, avagy negatív jelzőként szolgál most, mindenki döntse el maga, mi mindenesetre a közönség soraiban ülve betegre nevettük magunkat. A két fős társaságot Leonie Rohr és Némethy Máté alkották, akik magukhoz hűen hengerelték le a közönséget. Párosuk olyannyira sikeres volt, hogy egészen a harmadik fordulóig jutottak, ahol már csak két versenyzővel kellett megküzdeniük. Utolsó fellépésük is legalább olyan szórakoztató volt, mint az első, így bátran kijelenthetjük, hogy megérdemelten állhattak a döntőben!

A Bagolykő történetében bekövetkezett a második BK Boys megalakulása, ezúttal azonban egészen más formában robbantak be a köztudatba, mint elődeik. Az öttagú csapat már az első fellépésnél beleégette magát az emlékezetünkbe, ahogyan rohamosztagosnak öltözve parádéztak a színpadon, nem mellesleg igen jól. A második produkció lehetőséget adott arra, hogy felfedjék valódi személyüket, így tehát kiderült, kiket is rejtett a jelmez: Aaron E. Blake, Bakonyi Gergely, Gyarmathi Zsombor Xavér, Szentmihályi Norbert Dávid és Várkonyi Arnold. Bátran mondhatom, hogy minden fellépésükben megvolt az őrültség faktor, csakúgy, mint a Matyogó lenmagoknál. A BK Boys második alkalommal egy komoly táncprodukcióval készült és Bakonyi Gergely már ekkor megszabadult pólójától, azonban a harmadik fordulóban feltették az i-re a pontot: mindannyian megmutatták hasukat. Így tehát a döntőben őket is láthattuk.
De ne is szaporítsuk tovább a szót, lássuk a végeredményt!

1. Matyogó lenmagok 
(Némethy Máté és Leonie Rohr)
2. BK Boys 
(Aaron E. Blake, Bakonyi Gergő, Gyarmathi Zsombor Xavér, Szentmihályi Norbert Dávid, Várkonyi Arnold)
3. Ombozi Sára és Ombozi Rebeka Liliána

Közönség különdíj: BK Boys
(Aaron E. Blake, Bakonyi Gergő, Gyarmathi Zsombor Xavér, Szentmihályi Norbert Dávid, Várkonyi Arnold)

Gratulálunk az eredményhez! Legközelebb magukat a versenyzőket fogjuk kifaggatni arról, hogy érezték magukat és milyen volt a felkészülés!

Nincsenek megjegyzések: