2015. április 15., szerda

Ha nem eszel, veszel - avagy boltok a faluban I. rész

A múltkor, amikor a falu kajáldáiban jártam, bevallom, volt némi hátsó szándékom, hiszen enni szeretek, és arra gondoltam, ha munkahelyi kötelességből eszem végig az étlapot, az nem olyan rossz, mintha csak úgy tenném. Aztán elkezdtek megkeresni az emberek, hogy milyen jó volt, és írok-e a boltokról is valami hasonlót, mert sokat segítene egy-egy ünnepen, ha átfuthatná, hova menjen be. A cikkem két számban jelenik majd meg, mivel jelenleg tíz bolt van a faluban. Most is és a következő számban is ötösével szedve mondom el a véleményem. Mindenhol bent voltam, és néha kellett a tudat, hogy az olvasók számítanak rám. Fel hát a kalandra! Vásároljunk Bogolyvalván nóván:

Leányálom
Mindkét nemnek ajánlom? NemNemNem
Milyen alkalmakhoz? Születésnap, névnap, évforduló, kismacskaszületés stb. és a tipikus férfi probléma, vagyis az évforduló elfelejtés utáni bocsánatkérés hű társa. 
Mennyi időt tudsz bent tölteni? Ha nő vagy, akkor három emberöltőt plusz még pár órát, ha férfi, akkor ugyanezt egy mínuszjellel megspékelve. 
Mit találhatunk bent? Mindent, ami a nő maga. Ruhától a táskán át a bigyókig van itt minden. 
Mennyire hasznos a hétköznapokban? 2 (Ne bántsatok lányok!)
Rövid vélemény:
Minden elismerésem férfi ismerőseimnek, akik képesek fél percnél tovább itt tartózkodni. Nem az, nő szemmel ez biztos tényleg a mennyország, ám férfiként egy nagyon nagy kihívásnak éltem meg. Minden egyes bent töltött perccel csak azt éreztem, hogy igen, ez nehezebb és nagyobb kihívást jelentő feladat, mint egy kviddicsmeccs két megvadult gurkóval. 
Kinézetét tekintve amúgy látványos, jól felépített üzlet, azonban, aki belép, gondolja át, hogy van-e nála elég pénz. Nekem barátnőm sincs, öt percet töltöttem bent, és sikerült rengeteg pénzt elvernem, mert az eladónők beszélőkéje zseniális.

Őszike néni könyvesboltja
Mindkét nemnek ajánlom? Igen
Milyen alkalmakhoz? Nem kell alkalom. Szeress olvasni. Vagy ha nem szeretsz, itt megszereted.
Mennyi időt tudsz bent tölteni? Könyvfalási képességeiden múlik.
Mit találhatunk bent? Könyveket, kedvességet
Mennyire hasznos a hétköznapokban? 5
Rövid vélemény:
Ha még nem jártál itt, de szereted a könyveket, akkor mindenképpen érdemes ide ellátogatnod. A hely egyáltalán nem profitorientált, sőt! Imádnivaló kis nyugalomkuckó, ha szeretnél kikapcsolódni. Vannak bent fotelek, párnák és persze rengeteg könyv. Nincs nyitva tartás, akkor mész, amikor szeretnél és addig maradsz, ameddig szeretnél. Ha tetszik egy könyv és elvinnéd, te szabod meg az árat, amit érte adsz, és igen, ez lehet egy mosoly is. A hely jó elmélkedésre, gondolatok kikapcsolására, elmenekülni a gondok elől, és hidd el, itt bármilyen világba belecsöppenhetsz.  

Kins & Kens
Mindkét nemnek ajánlom? Igen
Milyen alkalmakhoz? Nem kell alkalom.
Mennyi időt tudsz bent tölteni? Elmeséled mit szeretnél, majd tárlatvezetés-szerűen körbe is nézhetsz. Nagyon király!
Mit találhatunk bent? Mágikus és mugli ketyerék (utóbbiak felrúnázva, vagy megbűvölve)
Mennyire hasznos a hétköznapokban? 5* [ha mániákus (mugli)kütyü szerető vagy]
Rövid vélemény:
Sokan vannak, akik úgy vélik, itt az ideje, hogy ne rejtőzködjünk, hogy fedjük fel magunkat a muglik előtt. Nem, ez még nem jó ötlet, hiszen, ha mugli muglit képes csak úgy megölni, mit tenne, ha félelemből vagy tudatlanságból tenné ugyanezt? Még várnunk kell ezzel. Én muglik közül jövök, jelenleg is muglielemzőnek tanulok. Nagyon sok kütyüm hiányzott itt, ami odaát megvolt. 
Aztán jött ez a csodabolt. Az első gondolatom az volt, hogy minden kacatomat felrúnáztatom, hogy mást se fogok tenni, mint netezni egész nap. Az mellékes volt akkor éppen, hogy ahhoz netkapcsolat is kéne. Nagyon hittem az erőben. Aztán, ahogy odajutottam, csak egy mp3 lejátszót vittem be, hiszen a zene volt az, ami a legjobban hiányzott. A boltban gyorsan, precízen dolgoznak, szívesen látnak mindenkit és kifejezetten tetszik a kezdeményezés, hogy véradással kedvezményt kapok. Tetszik az, hogy a bolt nem csak a muglik ketyeréit hozza közelebb, de segíthetünk egy vámpíron is. Mindenképpen az egyik kedvencem lent.

Paradis Cukorkabolt
Mindkét nemnek ajánlom?  Igen
Milyen alkalmakhoz? Bármihez jó, mindent ki lehet vele egészíteni. 
Mennyi időt tudsz bent tölteni? Amennyit nem szégyellsz. 
Mit találhatunk bent? Mindent, ami édes.
Mennyire hasznos a hétköznapokban? Neked 5, a fogaidnak 1
Rövid vélemény:
Úristen! Merlinre, ez a hely gyönyörű! Komolyan mondom, egy csoda. Haszontalan persze, ha mondjuk elfogyott a tintád, de minden másra alkalmas. Felagund professzor negatívan értékelte szellemi képességeidet? Egyél cukrot! Véletlenül levarázsoltad iskolatársnőd haját? Egyél cukrot! Van egy titkos szerelmed, akiről tudod, hogy titokban a legjobb barátodba szerelmes? Egyél cukrot! Barna hajúnak születtél, pedig természetes vörös akarsz lenni? Egyél cukrot! Nyert a ház kviddics csapata? Egyél cukrot! Vesztett? Akkor is egyél cukrot! Ez a hely a legfogpusztítóbb közel s távol, mégis a legcsodálatosabb is egyben a korosztályunknak. Van itt minden, amit csak szeretnél. Ennél egy 'bolygóneves' mugli csokit? Igen, azt, amelyikben olyan hosszan nyúlik a karamell; itt a helyed! Bogoly Berti-féle? Nyugi, az is van. Az alapítók lehet, hogy egy fogorvossal üzletelnek, de minden helyzetben jó, ha van nálad édesség, és ők garantálják. Komolyan, ha minden nap másikat ennél, akkor se érnél a végére. Ugye jössz? Hozol nekem is?  

Parfümvarázs
Mindkét nemnek ajánlom?  Azt hiszem, igen.
Milyen alkalmakhoz? Kedveskedéshez vagy csak úgy.
Mennyi időt tudsz bent tölteni? Attól függ, tudod-e mit akarsz. Szerintem ha nem, akkor is kb. 20 perc.
Mit találhatunk bent? Parfümöket, mosolyt 
Mennyire hasznos a hétköznapokban? 4
Rövid vélemény:
Miért rózsaszín? Először féltem, hogy ez is egy 100%-osan női hely, ahova bemegyek és elköltök egy csomó pénzt a nem létező barátnőmre, de aztán az utolsó sorban sikerült találnom olyanokat, amelyeket én is használhatok. Szóval nem értem a színt. Rózsaszín. Vannak pasik, akik viselik ezt a színt, de azt sem nagyon értem. Legyen inkább zöld vagy sárga, és akkor a hímnemű egyedeket is valamivel jobban be lehet vonzani. A hely maga nem rossz, most indult, érdemes betérni mindenkinek, csak gyűrjétek le ezt a rózsaszín dolgot. Ha nekem is sikerül, akkor mindenképpen visszatérek még. 

Nincsenek megjegyzések: