2015. április 1., szerda

Edictum Extra

BREAKING!

A kidobott Dwayne Warren Mr. Kensingtonnál keresett vigaszt!

Az Edictum vezetősége most már teljes egészében tisztában van Dwayne Warren adottságaival. Mindegyikkel. A paraméterek felmérése után, békés megegyezéssel, Egerszegi Nina Viktória átengedte Adam Kensingtonnak a sármos aurort, aki, bár kissé megsínylette a helyzetet - főleg identitását tekintve -, végül mégis úgy döntött, ki kell élveznie minden pillanatát. A jelenleg is egy párt alkotó vámpír és auror fényes menyegzője egyelőre várat magára, de ne csüggedjetek, kedves olvasók, Dwayne gyermekvállalási tervei talán még nem hunytak ki, így ti is lehettek a következők!

A házasság kérdése több más esetben is felmerült. Nemes L. Izabella, a szende levitás leány újfent rengeteg időt tölt a Rellon legújabb üdvöskéjével és egyben házvezetőjével, Vasváry Richárd Nándorral! Úgy hallottuk, hogy hiába a nagy korkülönbség, itt is esküvőre készülhetünk, ugyanis a lány szülei mindenképpen a mi jóvágású úriemberünkhöz tervezik hozzáadni lányukat. Ami a legmegdöbbentőbb azonban, hogy ez ellen senki sem tiltakozik, sőt, a gerlepár nyíltan felvállalja ezt a különös románcot! Sok boldogságot az új párnak!

Nem hittük volna, hogy másokat is megihlet a közelgő április elseje, de ami most történt, az hallatlan! Győri Barbara nem is olyan rég összerúgta a port a Navine házvezetőjével, Emma McNeilly-vel, ám üvöltözésük nem maradt megtorlatlanul. Legnagyobb megdöbbenésünkre az unikornisok vezére bosszúszomjas tervet forralt vagy inkább lopott magának, ennek következtében pedig Gál Botond bájitaltára kissé apadt. Barbi italába pár csepp hajhullást előidéző szert csepegtetett, így szerencsétlen tanerő sikoltva konstatálta, hogy eltűnt a haja. Vagyis kihullott. Nagy kopaszsága forrófejűségbe torkollt, hiszen, mint tudjuk, nem jó ujjat húzni a rellonosok anyjával. Nem kímélve időt és energiát, ő is partnere, Markovits István eszköztárához fordult, ellopott egy gurkót és megbűvölte azt. Mondanunk sem kell, mekkora riadalom támadt a folyosón, mikor Emmát a vasgolyó leállíthatatlanul üldözte, ennek pedig a vége az lett, hogy szerencsétlen McNeilly kisasszony szó szerint fejjel rohant a falnak, a gurkó pedig mindössze pár centire tőle csapódott be. Azóta a házvezető csúnya puklival rohangál és úgy hírlik, ismét bosszút forral...

Hihetetlen, de igaz! Eris L. Awer-Kowai szerelmes lett! Sosem hittük volna, hogy ez megtörténik, de Isidor Slusser, legújabb vagy éppen első áldozata iránt olyan mély érzéseket táplál, mint még talán soha senki iránt. A lány rendmániája most már ijesztő méreteket ölt, minden gondolatát igyekszik lekötni. Állítólag titokban követi a fiút, s prefektusi címéből hasznot húzva minden közelébe kerülő levitást nyakon csíp és kivallat, vajon hol lehet élete férfija. Isidor mindeddig nem vett észre semmit, de ha van egy kis esze, ezután a cikk után nem menekül, hanem szerelmet vall és méltó párja lesz Erisnek, máskülönben tartunk tőle, hogy a rellonos nem áll jót magáért. És értünk sem.

Gareth S. Nightingale-t megtámadták! Ez még önmagában nem is lenne probléma, de saját testvére, Jared S. Nightingale volt az elkövető! Na de mi is történt pontosan...? Úgy hírlik, Jared teljesen beleszeretett Rozsos Annamáriába, azonban ezt testvére nem nézte jó szemmel. A bölcs bátyó úgy döntött, nem méltó a hölgy az öccséhez, sokkal inkább hozzá! Így Gareth randevúra invitálta a navinés hölgyeményt, aki persze igent is mondott, Jared legnagyobb bánatára. A testvérek közötti feszültség immáron tapinthatóvá vált, amikor is a randevú napján a fiatalabbik Nightingale bűnös trükkhöz folyamodott. Nem átkot szórt a szeretett rokonra, helyette hozzávágott egy virágcserepet. Mi sem tudtuk mire vélni az incidenst, hát még a festmények, akik megrökönyödve mesélték nekünk a részleteket. Állítólag Gareth-nek semmi baja nem lett végül, viszont most nem hajlandó tárgyalni öccsével, ráadásul a randevú is megvalósult. A történet itt véget is érhetne, azonban Ombozi Sára bevágtatott a képbe, mikor térdre borulva esedezett Jared lábai előtt a fiú szerelméért. A rellonosról nem is képzelnénk, hogy mennyi érzelem van benne, szó szerint elsírta magát és átölelte az eridonos srác egyik lábát, miközben zokogva könyörgött, hogy egyetlen lábnyomát megcsókolhassa Jarednek. Nem csodálkozunk rajta, hogy ő ezt furcsállta. Ezek után Sára belátta, hogy az egyetlen módja, hogy Jaredet megszerezhesse az, ha eltünteti Rozsos Annamáriát, aki jelenleg is fogva tartja a testvérpár szívét. De vajon sikerrel járhat az Ombozi lány? És a fivérek vajon kibékülnek még? Ejj fiúk, ne feledjétek: a nők folyton jönnek-mennek, de a testvéri szeretet mindennél fontosabb!

Czettner R. Benjámin, a kedves navinés fiú úgy tűnik megelégelte Kiva Faraday tüzes természetét. Nem igazán értjük, mi mehetett végbe a páros között, de az biztos, hogy Benji úgy döntött, inkább a fiúk érdeklik jobban, ezért beállt egy hula tánccsoportba, ami tele van férfiakkal. A sors iróniája, hogy beleszeretett Alexis Lyallba, aki szintén iskolánk falai között tanult, csak nemrég önmegvalósításba kezdett. Mint azt a mugli bulvársajtóból tudjuk, boldog párost alkotnak, amihez mi gratulálunk! Hogy a másik szálat se hagyjuk lezáratlanul, Rentai Bálint heves udvarlásba kezdett Kivát illetően, ami azért is különös, mert az ő párja Ashley Valerie Stanwood! Ez a történet kezd egyre zavarosabbá válni, de nem is kérdezünk inkább semmit, hiszen bolondok napja van!

Most már elmondhatjuk, hogy iskolánkban mugli hírességek tanítanak! Carl Tender, a mi drága tanodánk jóslástan tanára ugyanis feltűnt az EZO Tv műsorában, amint élő gerincműtétet hajt végre - természetesen televízión keresztül. Mi magunk sem hittünk a szemünknek, ám amikor külön ezért visszakerestük azt az adást, leesett az állunk. Ezen kívül a csakrákkal és csíkkel dobálózott, valamint az egyik hölgynek hosszú életet és boldog házasságot jósolt. Talán a sors fintora, hogy az asszony három napra rá meghalt szívinfarktusban, mikor megkapta levélben a válási szerződést. A mi Tender professzorunk sem a régi már...

Mihael Gérard Saint-Venant titokzatosan eltűnt a Bagolykő környékéről, mindeddig még csak nyomokat sem találtunk, azonban most rájöttünk, mi állhat a háttérben! Mint kiderült, Várnai Zsófia is megszűnt létezni a tanoda falai között, a nyomok pedig egyértelműen arra utalnak, hogy a két ügy összefügg. Watson segédemmel kiderítettük, hogy ezek ketten összeházasodtak! A szerződést ugyan nem tudtuk megszerezni és fényképet sem tudtunk készíteni, azért elgondolkodtatott minket pár dolog. Hogyan fogadhatja ezt Zsófi párja, Gyarmathi Zsombor Xavér? A fiú, mint kiderült, mély depresszióba süllyedt a lány lelépése miatt, ezután a cikkünk után pedig várható egy hatalmas dühkitörés. Persze, az sem elhanyagolandó, hogy Czettner R. Luca és Aileen Aurora hogyan fogadják exük házasságát. Bár tudjuk, immáron mindketten boldog párkapcsolatban élnek, mégis van egy olyan gyanúnk, hogy ez a hír még őket is sokkolni fogja...

Gryllus Matilda újfent beleunt a szépirodalomba és a tudományokba! Természetesen, mi tudjuk, hogy mindent nem lehet megtudni ezekből az irományokból, de a levitás házvezető most mindnyájunkat meglepett. Férfiakról szóló magazinokat olvasgat sutyiban! Bizony, az egyik diák rajtakapta, amint félmeztelen férfiakat nézeget, valamint a pasik csajozási szokásairól szóló írást tanulmányozza. Szerencsére, a könyvtáros nem vette észre a besúgónkat, így most bátran leközölhetjük a tényt, miszerint valószínűleg szívügyi problémái lehetnek. Mi másért töltene ki teszteket, mint például "miért kedvelik a fiúk"? Na ugye. Mi mindenesetre sok sikert kívánunk, és az olvasókat megkérjük, hogy az ehhez hasonló magazinokat ajándékozzák Matildának! Segítsünk neki!

Sohasem hittük volna, hogy eljön ez a nap, de immáron rájöttünk a sötét titokra! Azért érkezik annyi diák a Hogwarts-ból, mert a Bagolykő inváziója készülődik, sőt, már el is kezdődött! Aki találkozik az újonnan érkezett diákokkal, azoknak üzenjük, hogy lóti-futi, mert különleges agymosási technikákkal rendelkeznek, ebben segítségükre van kedves mosolyuk, előzékeny modoruk, némely esetben pedig kemény öklük! Bárki, aki találkozik velük, az azonnal jelentse az igazgatónak, Rabbot Portnippernek vagy bármelyik közelben lévő tanárnak, és meneküljön minél hamarabb, mert ha egyszer bekerültök a bűvkörükbe, sosem szabadulhattok tőlük! Brace yourself! The Hogwarts is coming! Védjétek a falakat, mert az éj sötét és tele van iszonyattal!


Rajtakaptuk!

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy egy előnytelen képet lőttek róla. Vagy esetleg rosszkor kapták le egy pillanatban? Úgy döntöttünk, hogy április elsejének örömére megmutatjuk nektek, hogy senki sem tökéletes. Ne feledjétek, a szépség szubjektív dolog, a hülyeség pedig nem ismer határokat. Lássuk a repertoárt!

  

Az első hármasunk úgy tűnik, nem bír a nyelvével. Jeges Kventin Dioméd talán megnyalna valamit, ezt még el is tudjuk képzelni, no de hogy Angelinne Stanwood tanárnő mit csinál, arról halvány lila ibolyán túli sugárzásunk sincs. Talán csak Ashley-t szerette volna megnevettetni... Mindenesetre annyi biztos, hogy minket sikerült jobb kedvre deríteni ezzel az arckifejezéssel. Ki ne hagyjuk közben Várkonyi Zoltán tanár urat sem, aki nem találja a szavakat. Innen is üzenjük, hogy a nyelve nem megfelelő válasz egyetlen kérdésre sem.

  

Dasha Freshmoon arcáról egyértelműen leolvasható a bosszúság és a "megöllek, ha még egy szót szólsz" kifejezés. Ugyanebben a haragban vagy épp dühben osztozhat Matthew G. Kinsey is, aki volt levitásként jelenleg az Edictumon belül lektorkodik. Nem tudom, talán valami iszonyatos hibát talált az egyik cikkben és kitért a hitéből... Pedig mi igyekszünk mindent megtenni. Utolsó leányzónk Schlett E. Lilla, aki magához mérten igen nyugodtan viseli a haja birizgálását. Arckifejezése fogalmunk sincs, mire utalhat, de néha jobb tudatlannak maradni.

  

Sejtelmünk sem lehet, hogy Czettner L. Zoé képe mit szeretne kifejezni, de tény és való, hogy bolondok napján esedékes leközölnünk a tanárnő csodálatos grimaszát. Az övétől kissé különbözik Czettner L. Zora arca, ami némi hitetlenkedésről árulkodik. Nem, biztosan nem mondta komolyan kedveském, felesleges egy ilyen szép lánynak így eltorzítania az arcát. És végül, de nem utolsó sorban Kilt Zoltán is feltűnik a színen, méghozzá elég ijesztően. Sokat töprengtünk, vajon megosszuk-e ezt a képet róla, de végül a mókás kedvünk meggyőzött minket, hogy ezt látnotok kell. Zoli lenéz ránk teljes szigorával!

  

Álmosvölgyi Kiliánnak feltett szándéka volt ránk ijeszteni ezekben a nehéz, invázióval csúfított időkben. Egyenesen az arcunkba ordítva jelzi, hogy meneküljünk. Nekem gyanús a fiatalember, talán a megszállókkal van, legyetek vele óvatosak... És ha már itt tartunk, akkor Scarlett Conroy-jal is, ugyanis ásításának következményeképp majdnem egészben lenyelt bennünket. Mindenesetre, gyomra legmélyére lelátva megállapítottuk, hogy a rántott hús és a krumpli, melyet megevett, nyilvánvalóan finom volt. Gusztusosabb, biztos. És persze az utolsó a sorban Révész Kornél, aki vagy nagyon szexi akar lenni ezzel a szájtátással vagy valóban sült galambot vár. Akármelyik legyen is, csukd be, mert a manduládnak semmi baja!

  

A most következő képsorok sajnos megrázóak lehetnek. Amanda Meggie Philips valamiféle rágcsálónak érezve magát nekilátott az erőfitogtatásnak. Nem tudjuk igazán mire vélni, tán így nem koccannak össze a fogai, miközben erősít, az alsó ajka védelmezi a zománcréteget... Michelle Angelique Saint-Venant azonban abszolút indokolatlanul csinál úgy, mint egy ma született kártevő. No meg különben is, hová lett a haja? Akármi is történt vele, félpunk hörcsögnek képzelte magát, mi pedig ezt megörökítettük. Mindig van lejjebb. Utolsó hölgyünk a kapafogú rágcsálók törzséből Evana Roddson. Mint az a képen is látható, úgy szívja be alsó ajkát, mintha az élete függne tőle. Ilyesfajta hangképzésről még nem hallottunk, így csak jó étvágyat tudunk kívánni a művelethez.

  

Vajon mi sokkolhatta ennyire Neviczky Esztert? A hölgy rendkívül kényes származására, mindig igyekszik méltóságteljesen és tekintélyt parancsolóan kilépni a nagyközönség elé. Most nem sikerült. Legközelebb talán majd fékezi a reakcióját, ha muglit lát. A mellette található úriember Bakonyi Gergő volna, aki úgy tűnik, undorodik a kamerától. Ezt sikerült is lencsevégre kapni. Az a kedves, keretes szemüveg azzal a kivillanó hörcsögfogsorral felülmúlhatatlan! A haja koronázza meg az összképet. Caitlyn Iparis is kimutatta a foga fehérjét, egyértelműen rájöhetünk, hogy ideges. "Igen?! Tán csak nem beszóltál?!" Valami hasonlót sugall ez a tündéri arckifejezés, ami sajnos, azt kell mondjuk, nem áll neki túl jól. Rendezzétek vonásaitokat, fiatalok!

  

David Bennett-et minden kétséget kizáróan hipnotizálták! Úgy néz az éjjeli égboltra, mint aki ufókat látott, de minimum a Marsot becsapódni a Holdba. Nem tudjuk, vajon mi lelte, bár elképzelhető, hogy megtudta, hogy az ötös lottó várható főnyereménye... Gál Adél pedig egyenesen like-olja az egész újságot, főleg ezt a kis cikkecskét. Valószínűleg sejtelme sincs arról, mennyire megihletett bennünket kedves gesztusa, ennek tanújeléül pedig hálaképp be is tesszük az újságba. Köszönjük, hogy a rajongónk vagy! Azért az arcoddal csinálj valamit, mert ha sokáig így maradsz, kancsal leszel és nyitva marad a szád. Végül Végardó Erik kielégülését láthatjuk ebben a szent minutumban. Úgy tűnik, ő is most tudta meg, mennyit nyerhet a lottón vagy csak épp átcsúszott Felagund professzor vizsgáján. Látszik arcán a mennyei öröm megtestesülése... Nem is ragozzuk tovább, a kép magáért beszél.

  

A kissé pityókás Várffy-Zoller Róbert látványa mosolyt varázsolt amúgy is derűs arcunkra. Nézzetek csak rá, a rettegett rellonos, mintha csak incselkedne valakivel: próbál szigorú lenni, de biztosra vesszük, hogy flörtöl valakivel. Talán az a valaki épp Kámea Nimoá! A hölgyemény is hasonlóan értelmes fejszerkezettel pózol a kamerába és csak szeretnénk azt hinni, hogy nem így próbál pasizni. Nem mintha nem lenne elragadó, hiszen Kámea egy nagyon szép leányzó, na de kérem szépen, mi ez a fejszerkezet? Az övét talán már csak Quentin Chamberlain érthetetlen öröme múlhatja felül. Azt már meg sem említem, hogy alanyaink fele azt hallucinálhatja, hogy épp a doktor néninek/bácsinak kell nagy ááá-ra nyitnia a száját, de hogy ennek még örülnek is! Hallatlan.

  

Martin Rombergnek még a szava is elállt. Nem csodáljuk. Ahogy néz, nekünk is megbicsaklik a nyelvünk, még szerencse, hogy most írunk és nem beszélünk. Akármi is volt a téma, kiderítjük, mert az úrfi arckifejezéséből látható, hogy igen szaftos lehet. Ha már mindenképpen meg akarunk látogatni mindenkit, akkor ebben az esetben Lorelai K. Riviera-t is kifaggatjuk, hogy vajon mire ez a ronda reakció? Annyi látszik csak, hogy ő sem épp felhőtlenül boldog, akármit is hallott. Talán még tiltakozik is? Mire akarhatják rávenni? Mi a beszédre mindenképp, ha ez a helyzet így marad! Hogy el ne felejtsem, Gareth S. Nightingale valahogy így fog kinézni Breaking cikkünk után. Azonban felmerült a kérdés, mi lepte meg ennyire, ha nincs a kezében a különszám...?

  

Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen a Bagolykő falain belül lébecoló diákok és tanárok mind állatszeretőek. Itt van példának okáért Kiva Faraday, aki talán valamiféle mutáns halat szeretett volna megeleveníteni, ezzel is figyelmeztetve minket az állatkísérletekre. De ki az, aki a halakkal kísérletezik...? Talán csak Benjáminnal való szakítása sarkallta arra, hogy a kopoltyúsok felé forduljon. Erről jut eszünkbe, Dolánszky Alex sem veti meg a hüllőket, úgy látszik, ő krokodilnak vagy valami hasonló vicsorgó szörnynek próbál tűnni, pedig látjuk, amit látunk! Aileennel nagyon aranyosak, egyszerűen hihetetlen! Ne változz hát szörnyeteggé, drága olvasó! Utolsó a sorban Álmosvölgyi Asztrid Szira, aki biztosít minket arról, hogy az alma nem esik messze a fájától. Kiliánhoz hasonlóan őt is jegyeznünk kell a "nem tudjuk mire fel ez a fej" cikkünkben. Azt hiszem, hogy ezt a fotót ő sem egészen így gondolta, viszont a nyomokat nem tüntette el. Azok az ajkai vagy két rúzsos meztelen csiga? Mindegy is, a sminkelésen még van mit dolgozni, meg a finom pofin is...

  

Nadine Rohr meglepődött. Vagy tán inkább berepült valami a szájába, amit tartogat? Esetleg egy szemtelen kölyök ragasztót tett volna a szájfényébe? Fogalmunk sincs, azonban erős a gyanúnk, hogy az eridonos hölgyemény nem minden ok nélkül ragadt bele ebbe a közlési pozícióba. Úgyszintén érdekes látványt nyújtott Lasch Ervin Balázs is, akinek megvillanó szexi tokája bizony még a mi figyelmünket is megragadta. Tekintete kissé ködös ugyan, vagy nem is tudom, hogyan mondhatnám más szavakkal. Tán földöntúli? Meglehet... Mindenesetre reménykedünk benne, hogy a mindennapokban nem alkalmazza a hurka effektust, a csajoknál talán nem menő. Podmaniczky Anna viszonyt vele ellentétben mellőzi a tokák villantását, helyette teli pofazacskójával szeretné kivívni a #swag címet. Azt hiszem, talán az övé a legaranyosabb pillanatkép mind közül, ahogy rágcsáló módjára felpuffasztja amúgy szép arcát és közben dühösen néz. De nem ránk, szóval nem vett észre minket...

  

És ím elérkeztünk utolsó három emberünkhöz. Rey Averay biztosan madarat vár, vagy egyszerűen csak valaki ráijesztett. A korábbiakból okulva, sajnos ismét el kell utasítsuk az orvosi igazolásra vonatkozó kérelmet, ugyanis semmi baja nincs a fiatalembernek. Oh, és kérlek csukd be a szádat, helyette mosolyogj! Úgy mindenkit leveszel a lábáról... Még Kárpáthy Szaffit is. Olyan aranyos ez a fej! Gyanakodtunk ugyan a rágcsálók imádatára ismét, de végül be kellett látnunk, hogy ez valamilyen más állatfaj lesz. Aki tudja, mire hasonlít, kérjük írja meg a szerkesztőségnek, ne hagyjon minket kétségek között! Oh, és nagyon jól áll, tényleg, egész aranyos, de inkább nyisd ki a szemed, mert ez a félig nyílt-félig zárt verzió kissé rémisztő... A sort, immáron véglegesen, Vasil Dimitrov zárja. Őt megleptük. Amikor megvádoltuk egy kitalált bűntettel rögtön elkezdett védekezni, a kameránk pedig kattant. Ne aggódjon Dimitrov úr, nem tartóztatjuk le, csak leközöljük a képét az újságban, mindörökké megőrizvén eme csodálatos arc emlékét.

Nos, mostanra ennyi jutott belőletek. Akit kihagytunk, az se keseredjen el, szerkesztőink nyitott szemmel járkálnak mindenfelé és elég egyetlen rossz mozdulat, nem kívánt pillantás vagy fintor, és ígérjük, híressé teszünk bárkit. Akinek van még hasonló képe, ne habozzon, azonnal juttassa el hozzánk, hiszen jó dolog az öröm, de a legszebb a káröröm...

Nincsenek megjegyzések: