2014. október 6., hétfő

Tudósítás a Bagolykő Gáláról

Már volt szó az Edictumban a nagy érdeklődésre számot tartó mérkőzésről, amelyet iskolánk két professzora, Markovits István és Merkovszky Ádám szervezett meg, és ahol a szeretett pedagógusokon kívül iskolai tehetségek és épp karrierjüket építgető öregdiákjaink alkották a csapatokat.
A meccsre a tanévkezdés előtt került sor, a nyári szünet alatt, mégis tele voltak a lelátók bagolyköves és külsős nézőkkel. A jegyet váltóknak bravúros műsorban lehetett részük, együtt izgulhattak és aggódhattak a játékosokért, meglepő cseleket láthattak a profik csapataitól.
Nézzük egy kis ízelítőt, milyen érdekességek történtek a lebilincselő mérkőzésen:
A másodikos Dasha Fresmoon, a szereplők legfiatalabbika remekül igazodott csapattársához, a hosszú idő után újra a pályára lépő, volt csapatkapitány Vikohino Thaihasyhoz. Egy igen nagy pontosságot igénylő közös terelői támadást vittek véghez, amit nem kevésbé profin hárított a rettegett Grósz Anna, egykori többszörös bajnok csapatkapitány, aki a meccs elejétől a végéig fantasztikusan irányította a vasakat.
Markovits István viszonylag hamar elhagyta a pályát egy gurkóbaleset okozta szabálytalanság miatt. Ne féltsétek tanárotokat, nagy baja nem lett, de sajnos a közönség soraiból kellett végignéznie a meccs jelentős részét.
A legmeglepőbb csel az idén tanárként visszatérő volt diákunkhoz, Turnman Katalinhoz - aki azóta (úgy látszik, erről néhányan megfeledkeztek aznap) a Catherina Palarn nevet viseli - fűzhető. A szintén kezdőnek számító Végardó Erik szájon csókolásával érte el igen hatásosan, hogy a kvaff ne kerülhessen át a Merkovszky Team hajtóihoz.
A férj, Yarista Palarn nem hagyta, hogy ezzel kapcsolatos esetleges érzései felülkerekedjenek rajta. Remekül kivitelezett cseleket láthattunk tőle, az egyik pedig épp az, amelyet "vetélytársával", Erikkel hajtott végre, és ami a hosszúra nyúlt sikertelen kezdő szakasz után az első gólt hozta meg számukra.
Markovits csapata két hajtóval is igen szépen szüretelte a gólokat. Leonard Harris hathatós közreműködésével végül 90 pontot szedtek össze, míg Merkovszkyék 30 pontot értek el a kvaffal. A fogójátékban viszont a rutin és az évek győzedelmeskedtek, így a meccs végére az elemi mágia tanárunk kezében verdesett a kviddics legdrágább golyóbisa.
A végeredmény így 90 - 180 lett a Merkovszky Team javára. A nálunk új játékvezető, Herczeg Ákos állítása szerint ez volt az egyik legjobb mérkőzés, amit valaha látott és lebonyolított.

Gratulálunk minden játékosnak! A nyerteseknek a győzelemért; a régieknek, mert újra - és szemet gyönyörködtetően - megmozgathatták tagjaikat; az újoncoknak pedig azért, hogy érdemesnek találtattak a gála csapattagjaivá válni, és ott megtenni egy újabb lépcsőt egy sikeres kviddicskarrier felé.

Nincsenek megjegyzések: