2014. szeptember 15., hétfő

Zenélő csillagjegyek

Tudtad, hogy zenei ízlésedet meghatározza a hónap, amelyben születtél? Nem? Kutakodtam egy kicsit mugli asztrológus barátaink jegyzeteiben, és bizony meghökkentő írásokra leltem.

Mint kiderült, zenei ízlésvilágunkat nemcsak személyiségünk, s annak fejlődése befolyásolja, de a csillagok állása is. Így tehát léteznek dallamok, melyek energiával töltenek fel, elszomorítanak, vagy ellazítanak minket egy-egy fáradt nap után - aszerint, hogy mikor születtünk.

Kíváncsi vagy a muglik újabb badarságára, vagy érdeklődsz más nézőpontok iránt is? Akkor hajrá, olvasd el, vond le a következtetést, nevess egy jót!

Kos: mivel aktív, örökmozgó személyekről van szó, imádják a ritmusos dalokat. Ilyen például a dance, techno, metal vagy rock stílus, amely bármelyik napszakban feléleszti a Kost. Ugyanakkor, ha relaxálni szeretnének, szívesen hallgatnak lágy dallamokat, mint például a gitár vagy a hegedű zenéjét. Mosolyt csal továbbá az arcukra a ropogó fa nesze a kandallóból.

Bika: ő a lassú zene híve, amely teljes mértékben ellazítja. Az énekek azok, amelyek elringatják őt egy hosszú, fárasztó nap után.

Ikrek: őket a klasszikus zene vonzza, valamint azok a természetből fakadó dallamok, amelyek összhangban vannak ezzel – a madarak csicsergése, a patak csobogása, a szél fuvallata. A hangszerek terén a fúvósok és az orgona nyűgözi le igazán az Ikreket.

Rák: örök romantikus lévén, a Rák szívesen hallgat olyan zenét, amely a gyerekkorára vagy a régi kapcsolataira emlékezteti őt. A modern zene nem az ő stílusa, inkább választja a hagyományos balladákat, középkori muzsikát. Ugyanakkor vonzza a víz folyásának nesze, a csobogása, valamint a szél fújása is.

Oroszlán: mivel mindig a figyelem középpontjában lennének, a divattal párhuzamosan haladnak. Ezért a legújabb zenét bömböltetik. Továbbá hívei a klasszikus kompozícióknak is, ezzel bizonyítják kifinomultságukat és igényességüket. A szabályosan váltakozó ritmusok, mint például a szív dobogása, feltölti őket. Ami a hangszereket illeti, a gitár és a hegedű tetszik nekik. A ropogó fa hangja az, amitől teljesen el tudnak lazulni.

Szűz: odavan a ritmusos, jól tagolt zenéért, főként a dobok hangjáért. Mivel kimondottan utálja a rendetlenséget, a választott daloktól elvárja, hogy legalább annyira rendezettek legyenek, mint ő maga.

Mérleg: méltóságteljes jellemének köszönhetően, olyan zenét hallgat szívesen, amely jó ízlésről tesz tanúbizonyságot, és elismert darab is. A zongora az ő hangszere. A természet neszei – a madárcsicsergés, vízcsobogás – az ő füleit is kellemesen simogatják.

Skorpió: mindig a minőségi zenét fogják értékelni, függetlenül attól, hogy reggie- vagy új. Valamennyi dallamot a múlt tapasztalatai felől értelmeznek és élnek át, mindaddig élvezettel hallgatják, míg magukra találnak benne. A források moraja vonzza őket a természet hangjai közül.

Nyilas: a legtöbben a lassú zenéért rajonganak, legyen ez vallási vagy kozmikus tonalitású költemény. A húros hangszerekért vannak oda, mint például a gitár, hegedű. Továbbá a tűz pattogása az, amitől ellazulnak.

Bak: mivel magába forduló személyiség, a lassú, meditáló dallamok, koncentrálásra és relaxálásra bíró zenék a kedvencei. De szívesen hallgat régi érzelmes dalokat is, amelyek hatására tisztán tud gondolkodni majd.

Vízöntő: imádnak a modern ritmusos zenékre táncolni, főként az elektronikus muzsikát kedvelik. Ezek a dallamok feldobják a hangulatukat, energiával töltik fel őket. A hangszerek közül inkább az orgonát választanák, abból is az elektronikusat. Amikor pihenni szeretnének, kimennek a természetbe, és a madarak énekéből táplálkoznak.

Halak: szeretik a lassú zenét, a nyugodt, nem zsúfolt dallamokat. Víz-jegy lévén, a Halakat is vonzza a tenger morajlása, a víz csobogása. Ezektől a hangoktól érzik magukat igazán jól.

Nincsenek megjegyzések: