2014. június 15., vasárnap

Ajánló


Szuperhősök akcióban! - Hogyan álljunk bosszút a Marvel segítségével?

Tagadhatatlan tény, hogy már mindenki ismeri a Marvelt, a képregények sokasága, no meg ugye a filmek révén. De kik is a Marvel hősei, honnan szalajtották a Bosszúállók csapatát és egyáltalán miért is érdekes ez számunkra? Érdemes megnézni vagy elolvasni? A kérdések jogosak, hiszen megannyi film van, amit érdemtelenül reklámoznak, ezúttal azonban kijelenthetem, hogy nem véletlenül! Vegyük sorra őket és állítsunk össze belőlük egy ütőképes csapatot - Marvel módra.

Hulk

Bruce Banner (Eric Norton/Mark Ruffalo) egy genetikus, akit egy kísérlet során gamma-sugárzás ér. Mit ad isten, ha túl sok adrenalin gyűlik össze benne, egy zöld, dühöngő őrültté változik át, aki rendkívül kulturáltan lerombol mindent, ami az útjába kerül: ő lenne Hulk. Nem lehet könnyű egy ilyen lénnyel egy testben élni, de Bruce idővel rájön, hogyan kontrollálja erejét és használja fel a gyengébbek védelmére. Aha, csakhogy a hadsereg ezzel így nem igazán ért egyet, így hajtóvadászatot indít ellene. Bruce elvonul a nyilvánosság elől, hogy gyógymódot találjon a gamma-sugárzás ellen, csakhogy a várost egy másik veszedelem is fenyegeti: Förtelem. Igen, ő még nála is förtelmesebb, így Bruce magára ölti a hős szerepét és Hulk segítségével lerendezi a kialakult problémát, ezek után azonban nyoma vész. Persze a S.H.I.E.L.D elől nem bujkálhat túl sokáig, úgyhogy fel is csípik egy kis segítség erejéig, hiszen bár egy szörny lakozik benne, mégiscsak tudós maradt.

Vasember

Egy milliárdos fegyverkészítő sok mindent megengedhet magának, többek között a mérhetetlen arroganciát és beképzeltséget is. Nos, Tony Stark (Robert Downey Jr.) mindkettőben bővelkedik, egy csipetnyi humorérzékkel megtoldva. A gyereknapnak ott lesz vége, mikor egy fegyverbemutató után megtámadják és fogságba vetik. A mellkasába fúródott szilánkok egyenesen a szíve felé tartanak, ami egyenlő azzal, hogy záros határidőn belül kampec lesz a vége. Ha ez nem volna elég, az udvarias támadók még nem is hajlandóak elengedni, mondván: ugyan gyártson már egy olyan csinos kis rakétát. Kap maga mellé egy segítőtársat is, ennek köszönhetően pedig megindul a fegyverkészítés - csak éppenséggel nem úgy, ahogy azt fogva tartói elképzelték. Megszületik a vasember (ezzel együtt pedig az a kis szerkentyű is, mely a mellkasába építve garantálja, hogy életben maradjon), egyelőre csak kezdetleges változata, amit miután megszökött, sikeresen tovább is fejleszt. Kár, hogy ez az új hacuka túl népszerű és mindenki ilyet akar... A sok cécó után pedig ismét szükség van Tonyra, így a S.H.I.E.L.D. nála is begyűjtést rendez.

Thor

Ki ne ismerné ezt a sok szempontból istennek tartott férfit? Thor (Chris Hemsworth) a cuki-muki kalapácsával (möjmöj) villámokat szór és földet dönget, igazi menő csávó, főleg, ha a színészi választást is figyelembe vesszük. Fiatal, tele élettel, háborúzni akar, amit persze meg is értünk, csak a papa ezt nem tolerálja, főleg akkor, mikor engedély nélkül "megy rendet tenni". Minket ilyenkor szobafogságra ítélnek, Thor-t viszont csúnyán száműzik Asgard-ból, méghozzá a Földre (ki hitte volna?). Itt kapcsolódik be élete nője, akit persze a végén meg kell menteni úgy nagyjából az egész földdel egyetemben, bizonyítja nagylelkűségét, meg a megmaradt fontos tulajdonságokat, visszakapja ütlegelő szerszámát és szétveri a gonoszt (Loki, a drágalátos tesó, akit amúgy Tom Hiddleston alakít és akit egyébként imádunk!). Aztán le is lép, hátrahagyva a csaját. A Bosszúállókba ismét öccse vonzza, mikor tudomására jut, hogy Loki puszta kedvtelésből leigázná a sárgolyónkat, ő meg ezt a világok őrzőjeként nem hagyhatja. Köszönjük neki, hogy megment minket!

Amerika Kapitány

Steve Rogers (Chris Evans) igazi balfék. Vagy inkább csak szerencsétlen? Mindenképpen katona akar lenni, már annyiszor beadta a jelentkezését, hogy azt számolni sem érdemes, a vége pedig mindig ugyanaz: elutasítás. Aztán egy nap rámosolyog a szerencse, meg egy tudós, aki igazi férfit csinál belőle, szó szerint. Az anyag, amelyet bead neki, "szupererővel" ruházza fel. Négyszer gyorsabb anyagcsere (javaslom azoknak, akik gyakran fogyasztanak szeszszármazékot, ugyanis így garantáltan nem fognak soha az életben berúgni), kétszer akkora erő, mi kellhet még? Mondjuk egy menő amcsis ruci és kész is van a hős! Bár az elején bazári majmot csinálnak belőle, azért mégis összeszedi magát, sőt, még a kiszemelt hölggyel is megbeszél egy randit. Kár, hogy lefagy hetven évre, ennyit ugyanis általában nem várnak egyetlen férfira sem a nők. Mikor véletlenül megtalálják a jégpáncél alatt, mondanom sem kell, épp kapóra jön nekik. Némi közjáték árán ugyan, de belőle is Bosszúálló lesz.

Fekete Özvegy

Natasha Romanovról (Scarlett Johansson) nem sokat tudunk meg a történet folyamán. Orosz származású, vérprofi kém. Annyi biztos, hogy Sólyomszem húzta ki a pácból annak idején, mint az kiderül, kórházat gyújtogatott, meg hasonló ronda dolgokat művelt. Most azonban a S.H.I.E.L.D. embere, ami teljes mértékben az előnyére válik. Láthatjuk jelenleg a mozikban Amerika Kapitány oldalán, szerintem mindenképpen érdemes megnézni!

Bosszúállók

Senki sem szereti, ha lenyúlják azt, ami az övé. A tesseract a S.H.I.E.L.D. tulajdonában áll, rendkívül jó energiaforrás, amit ha ránézünk, elsőre nem mondanánk meg, inkább csak egy világító kockának titulálnánk. Mikor Loki lenyúlja, a S.H.I.E.L.D. vezetője, Nick Fury bepipul és összegyűjtögeti a Bosszúállókat: Hulk, Amerika Kapitány, Vasember, Fekete Özvegy és Thor. Elsőre megnézve az összeállítást azt mondanánk, hogy a hatalmas egótöltetnek köszönhetően a csapat egy időzített bomba, ami valamelyest be is igazolódik. Szerencsére még épp időben térnek magukhoz és szerzik be a hatodik és egyben utolsó tagot: Sólyomszemet (róla külön nem ejtettem szót, de szerintem elég annyi, hogy piszok jó íjász és kedveljük, ha Natasha is kedveli). Szóval összeszedték megmaradt erejüket és teljes szigorukkal nyomultak előre, hogy megvédjék az "apró" porfészket, Manhattant. Itt aztán megy a csetepaté, valójában kifejezetten vicces jelenetekkel tarkítva, hogy aztán legyőzzék Lokit és a seregét, majd jól megérdemelt szabadságra menjenek.


Nos, határozottan kijelenthetem, hogy ezeket mind megéri megnézni. Az előzményfilmekkel érdemes kezdeni, úgy sokkal érthetőbb az egész Bosszúállók, ráadásul jobban tesszük, ha sietünk, ugyanis 2015-ben megint összeröffen a csapat, hogy lenyomjanak egy Bosszúállók 2-t! Fontos még továbbá, hogy a Vasember 3, a Thor 2, illetve az Amerika Kapitány - A tél katonája mind-mind előzményfilmjei a Bosszúállók 2-nek, így azt is fontos lesz megnézni - nem mellesleg meg is éri, mert nagyon jók. Az már csak hab a tortán, hogy egy kis keresgélés után ráleltem némi információra. Hamarosan jön a Fekete Özvegy filmen!! Úgyhogy kössük fel a gatyáinkat és essünk neki egy kis hétvégi Marvel maratonnak, ugyanis garantáltan nem fogunk csalódni!





1 megjegyzés:

Adam írta...

"you were made to be ruled..." so just KNEEL!