2014. május 15., csütörtök

Lelki ügyek...

Kedves Dr. Who!


Olyan rossznak érzem magam, mert semmit sem csinálok a házamnak. Mindenki más meg biztos csinál valamit, csak én nem, ha pedig néha mégis teszek valamit, akkor leszólják, a kedv pedig el is megy. Nem tudom, mi legyen. Szerinted menjek át másik házba, ahol értékelik a munkám? Vagy küzdjek jobban? Nem tudom, nem tudom. Mindkettőre hajlamos vagyok, az az igazság.


Segíts kérlek,
a Kételkedő hableány


Kedves Kételkedő hableány!

Először is azt javaslom, hagyd el a nevedből a "kételkedő" jelzőt. Maradj csak simán hableány, ők úgyis olyan menők, mert tudnak a víz alatt lenni sokáig, meg gyorsan úszni, halakkal beszélgetni... hasonlók. Na, de visszakanyarodva a témához: az már mindenképp egy jó pont, hogy néha teszel azért valamit a házadért. És legközelebb, ha így lesz, akkor ne hallgass másokra! Valószínűleg vagy irigykednek, vagy azok közé az emberek közé tartoznak, akik "mindent jobban tudnak másoknál", pedig nem! Ha eléred, hogy ne figyelj az ilyen megjegyzésekre, akkor a kedved is biztosan visszatér. Erőltetni nem kell semmit, mindenki másképp veszi ki a részét a ház életéből. Lehet, te még nem találtad meg azt a területet, vagy tantárgyat, ami érdekelne... de, ha próbálkozol, akkor előbb-utóbb eljön ez a pillanat is, hidd el! És ha már tényleg nagyon, de nagyon rosszul érzed magad a mostani házadban, akkor javaslom csak a váltást. Nem az a fontos, mások mit értékelnek, mert minden ember szemében más az értékelni való... az legyen neked az első, hogy a saját örömöd miatt tegyél dolgokat.
Remélem, tudtam segíteni! Ha egyszer véletlen összefutnánk, megtaníthatnál a halakkal beszélgetni!

Doctor Who


Lieber Dr. Who!

Elég fura problémával fordulok most hozzád. Azaz ich probiere. Én nem teljesen vagyok ungarische, és nem megy olyan gut a nyelv. Meine Mutter akarta, hogy jöjjek Bagolykőbe, de besser kéne tudnom ezt a Spache. Meine Mutter ist ungarische, de én németül tanultam, amikor Schuele -ba mentem még régen. És nem megy nekem ez a Lernen így, a varázslás se, de az órák se. Ich bin szomorú. Meine társak csúfolnak, hogy nem beszélem gut ezt a Sprache és nein kann ich beilleszkedni. Ez a levél is sicher fura, entschuldigung, de nem tudok minden szót, deshalb keverem. Schade itt kell maradnom, nem mehetek nach Hause, de mindenki utál, allein kann ich nem tanulni besser legyen a tudásom. És ez egy hátrány nekem. Mindenben.
Szerinted was soll ich machen?


Köszönöm,
Német Junge


Kedves Német Junge!

Én tökéletesen megértettem, amit írtál, de lehet, ez csak annyit jelent, hogy tudok németül!
Elárulom: nem te vagy az egyetlen külföldi diák a kastélyban! Neveket ugyan nem tudok említeni (tiszteletben tartom a személyiségi jogokat!^^), de úgy tudom, németet jól tudó emberkék is járnak a Bagolykőbe. Nem hiszem, hogy mindenki utálna, valószínűleg csak rossz társaságban vagy. Ebben az esetben keresd más emberek társaságát, hidd el, vannak segítőkészek, nem is kevesen! Beülhetnél akár a könyvtárba is, nagyon kedves a könyvtáros lány, ő biztosan tudna neked ajánlani vagy nyelvkönyvet, vagy könnyen olvasható magyar könyveket. Ha sokat olvasol, és sokat foglalkozol a nyelvvel, hipp-hopp megtanulsz magyarul! És ki tudja, lehet közben összebarátkozol valakivel, akit pedig németül taníthatsz... sosem lehet tudni!

Halt die Ohren steif!

Doctor Who


Kedves Dr. Who!

Hát most nagyon ideges vagyok. Képzeld, egyszerűen nekem semmi sem jön össze, soha! Bármibe belekezdek, balul sül el. Például, tök sokat tanultam a vizsgákra és erre a háromnegyede katasztrófa lett. Majdnem meg is buktam valamin. :O Aztán az összes barátommal is folyton összeveszek, mert nem tudok békében lenni, mindig idegesít valaki. Ezért már kb. mindenkit elüldöztem magam mellől. A sportban sem vagyok kitartó, mindenbe belekezdek, rájövök, hogy szerencsétlen és béna vagyok, aztán befejezem. A múltkor részt akartam venni egy kísérletben, aminek az lett a vége, hogy kitiltottak a varázskísérleti szobából. Annyira ügyetlen vagyok, levertem egy csomó bájitalt!
Mi ez, valami átok? Vagy egyszerűen csak fojtsam meg magam egy kanál vízben? Nem hiszem el, nem tudom mit tegyek, segíts, kérlek!

by
"Mindjártmegőrülök"


Kedves "Mindjártmegőrülök"!

Biztos, hogy jó tananyagot tanultál a vizsgákra? Csak azért kérdem, mert velem is előfordult már, hogy elnéztem a naptárat, és teljesen más vizsgára készültem fel, mint amire kellett volna... Ha pedig nem így volt ez nálad, akkor azt javaslom, keresd fel a tanáraidat és kérd meg őket, hogy segítsenek a tananyag megértésében. Vagy akár elcsíphetsz egy levitást, hogy korrepetáljon.
Gondold végig, miért idegesítenek az emberek, tényleg megéri-e amiatt a dolog miatt összeveszni velük, vagy csak te fújod fel az egészet? Néha el kell gondolkodni, vagy legalábbis tízig számolni, mielőtt leüvöltöd valaki fejét ám. Senki sem szeret olyannal barátkozni, akinél mindig attól kell tartania, hogy bármelyik pillanatban összeveszhet vele az illető valami apróság miatt.
A sport nem mindenkinek való. Vannak, akik bénáznak, leesnek a seprűről, meg a rossz irányba repülnek... de ezt el kell fogadni. Biztos nem próbáltál ki mindent, amit sportolni lehet, úgyhogy akadhat még olyan, amiben nem érzed magad bénának.
Egyébként annak is megvan az esélye, hogy megátkoztak, aham. Semmiképp ne fojtsd meg magad egy kanál vízben, inkább gondold végig, ki haragudhatott meg rád nagyon. Érdemes figyelni az emberek arcát, ha valaki gonoszan, sunyin néz rád, és esetleg motyog is valamit eközben... arra én mindenképpen gyanakodnék. Kérd meg valamelyik tanárodat, hogy segítsen kideríteni, mi is folyik itt!

Doctor Who

Nincsenek megjegyzések: