2015. december 15., kedd

Élet a Bagolykő után

Van, aki már az iskolai évek alatt, van aki csak utána, de mindenki elindul egy úton, ami vagy bejön, vagy nem. A cikkben szereplők közül néhányan iskolánk egykori diákjai, mások itt dolgoztak, vagy csak rokonként vettek részt az iskola nem mindig nyugalmas napjaiban. Hogy mi lett velük, miután elhagyták az iskolát? Olvassatok tovább!

Ophelia LaFond


"Csak barátok vagyunk", "Szerelmem", "Gyűlöllek", "Nem tudlak elhagyni"... egy kész drámának lehettek szemtanúi azok, akik Ophelia LaFond és Milan Blaise Felagund kortársai voltak az iskolában. Az ifjú Felagund fiú öntudatra ébredését a szőke hölgy megjelenése koronázta meg. A higgadtságát miatta vesztette el, majd később egy váratlan pillanatban mi vesztettük el őket. A szép szerelmesek egyik pillanatról a másikra tűntek el, úgy, mintha sosem lettek volna. Néhány évig csak röpke félmondatok voltak, melyek arra utaltak, hogy az ifjú LaFond bizony komoly bajban van, hiszen vádolták gyilkossággal, kínzással, bujkált, és rosszmájú pletykák szerint maga Milan volt az, aki pozíciójának köszönhetően olyan patyolatra mosta asszonykáját, hogy ártatlanabbnak tűnik, mint te, kedves olvasó. A lány állítólag mostanság háztartásbeli, sőt professzorunk egy-egy félmondata arra enged következtetni, hogy már unoka is van.

Petre Konstantyn Flaviu


A híresen nőcsábász férfi okozott pár álmatlan éjszakát volt feleségének, Alexa Krise-nak. A házasság csúnyán ért véget, egészen a válásig, amikor is párosunk olyan lett, mintha egy idilli felhőben lebegnének (nem tudom, hogy milyen bájitalt toltak, de én is kérek). 
A férfi e házasság révén került kis hazánkba, és érezte magát nagyon kellemetlenül a tény miatt, ám a szerelem, és a tény, hogy négy gyermeke is itt van egy ideig tartotta benne a lelket, ám a vég elkerülhetetlen volt számukra. A válás után a férfi botrányai is csendesedtek. A karrierjét derékba törő, igen emlékezetes balesete után még egy ideig versenyszerűen kviddicsezett, ám néhány évvel a zűrös időszak után már szinte mintaapának és mintaférjnek lehet titulálni. Merthogy bizony ismét házasságra adta a fejét. A feleség szerepét pedig nem más, mint Ms. Krise foglalta el. Hihetetlen, nem igaz?

Podmaniczky Andine


Határozott véleményével, flegmaságával, és nagy szájával hamar bekerült a "tanórán a folyosón vagyok, mert pofátlan voltam az oktatómmal" közösségbe, ugyanis szarkasztikus megjegyzéseivel nem egyszer verte ki a biztosítékot a tanári karnál. A festmények pletykái szerint például a tanári értekezleteken mindig volt egy Podmaniczky Andine-blokk. Elég kemény, mi? Persze, ki tudja, mi igaz a festmények pletykáiból... Szóval a lányka innen továbbállt a Budanekeresdi Grosserlieb művészetibe, ahol a tánc és az ének területeken színjelesre végzett. Menet közben rátalált a szerelem, aki feltűnően hasonlít Benjamin Krise-ra - köztudott, hogy a nagy igazi volt az évek alatt a lánynak -, s megvolt az esküvő is a nyáron. Mára táncoktatóként van jelen a budanekeresdi intézményben, illetve olykor hallhatjuk mágusrádiókban is.

Szentirmai Leonóra


A Szentirmai testvérek Reissner Teodor szökésével és megjelenésével léptek színre iskolánk történetébe. A vadócabb verzió a férfi elkapása után is maradt, gyógyítóként vigyázva az egészséget, míg a visszafogottabb-komolyabb szakmai sikereket hajszolt. A siker pedig nem maradt el. A sikeres elfogás után csakhamar csapatvezető lett, saját auroregységgel, majd oktató, végül pedig úgy néz ki, hogy a karrierje csúcsára ért, ugyanis az akadémia decemberben leköszönő vezetőjének székét foglalhatja el. Azt hiszem, bátran állíthatjuk, hogy a jövő aurornemzedéke jó kezekben van, hiszen a hölgy magas intelligenciával, empátiával rendelkezik.

Fodor Ádám


Fodor Ádám miatt sokszor főtt oktatói feje, ám úgy néz ki, hogy az ifjú végre egyenesbe jött, és megtalálta a számára legjobb utat. Az iskolai évek alatt sportkommentátori képességeit fejleszthette a kviddicsmeccseken, mára pedig már komolyabb mérkőzések hangadója. Sokak szerint már most esélyes arra, hogy a soron következő kviddics világkupadöntő kommentátora legyen. Magánélete már nem ilyen kecsegtető, hiszen ha igazak a pletykák, akkor több eljegyzésen van túl, mint a tanári kar tagjai összesen.

Benjamin Lawrence Krise


Sajnos nem áll túl jól a dolga az ifjú Krise fiúnak. Apja ugyan kitagadta a vagyonából, ám a nagyszerű manipulátor hírében álló férfiú mégis elintézte, hogy apai nagyanyja, húga és nagynénjei mellé álljanak. A család női tagjai el tudták intézni, hogy a kitagadott sarj csinos kis vagyonhoz jusson, ám a telhetetlen Benjamin csakhamar magára haragított több befolyásos mágust. Az utolsó információink szerint külföldön bujkál, fejére pedig igen csinos, 15.000 galleonos vérdíj van kitűzve.

Adamius P. London


Piton prof. bal kézről született, életét furcsán befolyásoló fia egyre híresebb. Íme egy jó példa, melyet érdemes követni. Az iskola befejezte után gyakorló, majd később teljes állású tanárrá vált Adamius szépen araszolt felfelé a ranglétrán, olyannyira, hogy a tanítás korlátait leküzdve kutatni kezdett. Azóta egyre híresebb, munkásságára könyvek tucatjai épülnek. Annyira elfoglalt, hogy sajnos hiába próbáltuk meginvitálni egy interjúra, egyszerűen lehetetlen. Magánéletét természetesen nagy titok övezi, amit teljesen meg is értünk, ismerve utolsó kapcsolatait.

Nincsenek megjegyzések: