2023. május 15., hétfő

Hogyan legyen epres habcsók ízű a szád két hétig

DIY csodafőzet arra az esetre, ha váratlanul lesmárol a Crushod,
ne fusson ki a világból


A szitu a következő: van ez a fiú. Hosszú barna haj, komisz, féloldalas mosoly, őrjítően gyönyörű szemek. Az az álom pasi, aki a könyvek lapjain létezik, és már magában az varázslat, hogy az iskola folyosóin sétálgat a tintafoltos betűrengetegek helyett.
Hetek óta tetszik. Az elkapott pillantásokból, összevigyorgásokból pedig éreztem, hogy neki sem vagyok közömbös. Szinte már láttam magam menyasszonyi ruhában, és éreztem, hogy három gyerekünk lesz és egy hörcsögünk.
Tudtam, hogy egyszer el fog jönni a nap. Arra viszont nem számítottam, hogy a bátorságát pont egy vacsora közben szedi össze. Odajött az asztalhoz, felkeltett, félrehívott és megvallotta, hogy tetszem neki, majd lekapott. Az én vacsorám pedig egy tonhalas-fokhagymás pirítós volt. Sohasem láttam még annyira elborzadt arcot, mint a csók után. Azóta lesütött szemmel megy el mellettem a folyosón. Nem köszön, nem is néz már rám.
 
Ez az eset bármikor bárkivel megeshet. Viszont ezzel a kis bájitallal tehetsz ellene!


Epres habcsók puszipuff bájital
 

    Hozzávalók:
    Rózsavíz
    Epres habcsók
    Víz
    Fehér tündérrózsa
    Varázslatos cukor
    Torokfogó borsó virága

    Eszközök:
    Nagykanál
    Mozsár
    Üst
    Tölcsér
    10 ml-es üvegcsék
    Pálca (varázs)

 
 
Elkészítése roppant egyszerű. Egy nagykanál kell hozzá, ez lesz a mérce. Három nagykanál rózsavizet hozzáadunk két nagykanál vízhez, és alaposan megkeverjük. Eközben egy epres habcsókot mozsárban összetörünk. Az ízt ez fogja befolyásolni, így érdemes tényleg finom epres habcsókot választani a bájitalhoz. A Czukorvarázs Cukrászdában egyébként egész jót kapni. E mellé jöhet bele egy fehér tündérrózsa 2 kiszárított, kisebb szirma és a szintén szárított torokfogó borsó virága. Itt is fontosnak érzem kiemelni, hogy a borsó virágát magában ne kóstold meg, akármennyire is szép kék és hívogató, mert a szobatársam három napig köhögött miatta. Ez a növény tényleg a torkodban akar maradni. Nem fogsz megfulladni tőle, de kellemetlen lesz, hidd el. Szóval köpd ki. Kérlek.    
Amikor külön-külön jól összekevertük a folyékony és száraz alapanyagainkat, akkor lehet izzítani az üst alatt a tüzet. Először a folyékony keverék jön bele, de mielőtt felforrna, tegyük hozzá a száraz alapanyagokat. Végül, még mindig forrás előtt a varázslatos cukrot ízlés szerint. A varázslatos cukor sima kristálycukor, amire Trullus varázsigét szórtam, hogy rózsaszín legyen. Ez csak a színéhez kell. Máshogyan is megszínezheted, mondjuk ha simán ételszínezékben megforgatod, de az már nem lesz varázslatos.
Ha elolvadt a cukor, akkor oltsd el a tüzet és várd meg míg kihűl. Ezután lehet kis, 10 ml-es üvegcsékbe porciózni. Ez a csodahangulatos üveg - ami a képen is látható - különben a fővárosi Házias Boszorkányok és Házisárkányok háztartási boltból van, olcsó és nagyon mutatós darab, de egy sima nyomi üvegcsébe is beleteheted. Ahogy gondolod.    
Végül nincs más dolgod, mint ledönteni és hosszasan gurgulázni vele. Aztán kiköpheted, lenyelheted, nem oszt nem szoroz. Egy üvegcse nagyjából két hétig kitart. Az ízét viszont nem érzed, csak ha valaki megcsókol, így a sikert érdemes egy csókkal lecsekkolni. Hidd el, imádni fogja a csókolandó fél is. Mindenki szereti az epres habcsók ízét.


Ezek után már nem lesznek váratlanul ért csókok és drámák az életedben. Ezt a receptet mentsd el, és tedd bele az elsősegély dobozodba, hidd el, ott a helye a körmömletöröttdeboszorkányvagyok növesztő gél mellett.
Kornél, ha esetleg olvasod, kérlek, adj még egy esélyt, esküszöm soha többet nem eszek tonhalat, csak vegyél feleségül. Olyan csodálatosan szép göndör angyalkáink születnének!
 

 

Nincsenek megjegyzések: