2022. december 15., csütörtök

Ország-város és a nagyvilág rövid hírei

A szecesszió mestere Prágában
Csodás karácsonyi fényárba borult Prága. A száztornyú városban az év végéig megtekinthetők a muglik által is kedvelt varázsló-művész, Alfonz Mucha alkotásai. A nívós kiállításra érdemes ellátogatnia azoknak, akik szeretnék eredetiben látni az alkotó Eridon klubhelyisége előtt látható képét. Ne habozzanak tehát - azt megteszik a helyi sör remekek -, hanem hoppanáljanak el az Új Városháza épületéhez. A kulturálódás után pedig akár körbe is járhatják, egy pohár forralt borral kezükben a kisebb-nagyobb karácsonyi vásárokat, mint például azt, ami a Náměstí Republikyn, azaz a Köztársaság téren található. Bizton állíthatom, megéri.

Ispotály renoválási mindentudó
Ahogyan ígértük előző számunkban, úgy most leközöljük azon intézmények listáját, amelyek fogadják a betegeket a Fővárosi Ragálykúráló Ispotály felújítása alatt. A Közép- és Nyugat-Dunántúl régiókban egységesen: Győr - Főispotály, Dél-Dunántúl régió: Pécs - Mágus Gyógyító Tömb, Észak-Alföld régió: Debrecen - Betegellátó Ispotály, Dél-Alföld régió: Szeged - Egyesített Mágus-Mugli Ragálykúráló Klinika, Észak-Magyarország régió: Miskolc - Egyetemi Nyavalyakezelő Komplexum. Ezen kívül Békéscsaba, Kiskunfélegyháza, Eger, Székesfehérvár, Veszprém és Zalaegerszeg rendelőintézetei is bekötésre kerültek a külön hopphálózatba. Itt a kevésbé súlyos eseteket fogadják. A triázsolást a hálózat bejáratán felállított szakképzett gyógyítókból álló betegirányító egység végzi.

Bogolyfalva Karácsonyfája díszeit várja
Mint arról már értesülhettek, Bogolyfalva megnyitotta karácsonyi vásárának és korcsolyapályájának kapuit. Emellett a Boglyas téren felállításra került egy öt és fél méter magas fenyő, melyre az Előkészítőbe járó gyermekek által készített díszek kerültek. A kezdeményezés a Bagolykő alsóbb évfolyamos diákjait sem hagyta hidegen, így ők már megbűvölt apróságokkal járultak hozzá a fa ünneplőbe öltöztetéséhez. Egészen december 23-áig bárki csatlakozhat és elhelyezheti saját díszét, még bőven van hely a fenyőn, amit a Hansági Bútorgyártó cég közbenjárásával kapott adományként városunk.

Évbúcsúztató ünnep Pestseholsén és Budanekeresden
Szilveszter éjjel, az éjféli koccintással egy időben varázslatos tűzijátékot láthatnak azok, akik felnéznek Pestseholse és Budanekeresd egére. A látványos esemény előtt, tizenkilenc órakor fényfestéssel indul az ünneplés, majd utcabállal folytatódik, melyen átbulizhatják magukat a következő esztendőbe az érdeklődök. Ezen kívül egy különleges pezsgő szökőkúttal is kedveskednek a szervezők, akik mindenkit szeretettel várnak. Köszöntsük együtt az új évet!



Nincsenek megjegyzések: