2022. július 15., péntek

Legfontosabb négyes

Volt bagolyköves diák az Alzheimer-kutatás kulcsa
Az eddig mágiával sem gyógyítható Alzheimer-kór kutatásában végre haladást ért el egy ausztrál kutatócsoport. A mugli ideggyógyászok Ardai Kolos több éves kutatási anyagát használták fel, hogy megtalálják a memóriavesztésért felelős fehérjét az agyban, ami a tau nevet viseli. Következő lépésként elindul a kísérlet ennek szabályozására. Sajnos azt nem tudni, hogy a Bagolykő egykori diákja ebben részt vesz-e valamilyen formában. Mindenesetre úgy tűnik, a betegség gyógymódja csak a varázsvilág és a muglik együttes munkájával fejthető meg. 



Megmenekült a magyarországi markoláb populáció
Pár hete indult volna az Ungvári Mária Kulturális Központ (UMKK) megépítése az Északi-Középhegységben. A központot több újonnan létrehozott turistaútvonal összekötő pontjának szánták, így a vándor lelkek megszállhattak volna egy-két éjszakára a helyen. Ám új bizonyítékok fényében az építkezéseket elnapolták, és a legújabb tárgyalásokat követően két napja teljesen eltörölték. Ismeretlen eredetű forrás bizonyította ugyanis, hogy a helység a rég kihaltnak hitt markolábok lakóhelye, az oda épülő központ pedig a végét jelentette volna a fajnak. Ungvári Botond, a varázslóvilág neves alakja, irathamisítás végett a Mágiaügyi Minisztériumnak bírságot tartozik fizetni, továbbá megvonták az építkezési engedélyét még öt évig.


Eltűnt a Bagolyhírek újságírója
Budai Izabella két héttel ezelőtt oknyomozói újságírásba kezdett a Szenegáli Köztársaságban. Az aranyvérű, illetve a kevert vérű máguscsaládok közötti osztálykülönbségekre akarta felhívni a figyelmet, és minél több anyagot találni a témában, amikor egyik nap nem jelentett le a szerkesztőségnek - közölte a Bagolyhírek. A nő immáron 72 órája eltűntként van nyilvánítva, ám forrásaink szerint lépéseket még nem tett a Magyar Mágiaügyi Minisztérium. A lap főszerkesztője, Bodnár Attila aggodalmát fejezte ki, és kijelentette, hogy ha a nő nem kerül elő két napon belül, leadják az eddig összegyűjtött anyagot. Ezzel a megmozdulásával szeretné figyelmeztetni a szenegáli varázslócsaládokat, ennél pontosabbat azonban nem árult el.


Egyre többen mondanak fel a Lótusznál
Lassan több munkás mond fel a Lótusz csokigyárban, mint amennyi marad. Hiába Európa-szerte az egyik legismertebb csokoládé a Patás Praliné, az üzlet mégis leszállóágban. Az egyik dolgozó úgy fogalmazott: "Mióta Wundersee-ből átkerült a gyártás a Lótuszba, már nem olyanok a lovak". A különleges édességeket idén is elvitték az Európai Mágikus Lovasnapokra, ám csupán negyedannyi kelt el, mint az előbbi években. Minthogy a cégnek ez a legnagyobb bevétele egész évben, így a tartalékok gyorsan kimerültek, és már a munkások is észrevették az ellátásbeli különbségeket. Eleinte sztrájkba kezdtek, de miután úgy tűnt, felesleges, sorban kezdték el otthagyni a gyárat.
 

Nincsenek megjegyzések: