2021. december 15., szerda

Mit nézzenek a csillagjegyek Karácsonykor?

Eljött újra a december, magával hozva az ilyenkor megszokott telet, havat, jeget és ünnepeket. Érzelmeink túlcsordulnak, idegeink a ránk nehezedő nyomástól, akár az íj húrja, feszülnek meg és várnak arra a pillanatra, amikor végre feloldódhatnak. Az előttünk álló időszak minden szépsége és pompája hatással lesz ránk. Éppúgy, mint a csillagok és bolygók állása. Felettünk is ott ragyog majd az a bizonyos fenséges, éteri fény. Lássuk, sugara kit mire int és merre terelget. Mindehhez az út egy-egy karácsonyi filmen át vezet. (Amikben a szemfüles nézők még ismerős arcokat is felfedezhetnek. Ha van kedvetek, írjátok meg, kiket láttatok!)


Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Ha hiszed, ha nem, egy karácsony sem tökéletes. Gondolj bele egy pillanatra. Manapság az a tragédia, ha nem megy a fa befaragása, ha eltörik a csúcsdísz, vagy odakozmál a bejgli és a nagy titokban megvett ajándék is csúnyán betalál. Na most állj meg egy percre. Ülj le, és nézd meg a Fegyverszünet karácsonyra (Joyeux Noel) című filmet és minden gondod kicsivé válik, mintha egy zsugorító bűbájt mondanál az egészre. Rögvest más szemmel látod majd a csálé fát, a szenes aljú süteményt, mert a lényeg a szeretet és emberség.



Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
A karácsony körülvesz bennünket. Ez egy elég elcsépelt mondás, nem igaz? Lehet, így gondolod és semmi kedved hozzá? Ilyenkor jöhet jól egy kis könnyed kikapcsolódás, az ünnepi hangolódáshoz pedig egy film. A Karácsony a fellegekben (Christmas in the Clouds) vicces, romantikus és indián köntösbe bújtatva hozza meg a hangulatodat a készülődéshez. Hiszen a világon mindenütt, még az amerikai őslakosok közt is létezik a karácsony. Inspirálódj, nézz utána, miként ünnepelnek tőlünk távoli tájakon. Biztosan érdekes ismeretekre tehetsz szert, amiket továbbadhatsz. A tudás is remek ajándék.



Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Semmi baj nincs azzal, ha téged nem járt át még ilyenkor sem a karácsony szelleme. De ahelyett, hogy ellopnád más fáját (amiért megjegyzem, szép kis büntetést is kaphatsz, ha rájönnek) és ünneprontóvá válnál a többiek szemében, inkább kuckózz be szobád melegébe egy bögre habos kakaóval és nézd meg a Grincs (How the Grinch Stole Christmas) című filmet. Könnyű lesz együtt érezned a főhőssel, ezt garantálhatom. Mire pedig a film véget ér, talán mégis rájössz: nem olyan rossz dolog ez a karácsonyosdi. Nyugalom! Azért túltolnod nem kell.




Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
A csodás díszekkel és fényekkel felékesített fa körül állva, vagy a roskadásig megterített asztalnál ülve, amikor falatozod a finom halászlevet vagy töltött káposztát, gondolj arra, hogy vannak, akiknek az ünnep egészen másról szól. Sok gyerek és felnőtt tölti otthonától távol, olykor egymagában, egy békésnek semmiképp sem nevezhető ispotályban a karácsonyt. A kandalló mellé telepedve a Karácsonyi szív (The Christmas Heart) című filmet nézve egy kicsit beleképzelheted magad az ő helyzetükbe, és megértheted, hogy a legnagyobb ajándékok egyike az egészség.




Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Vigyázz az értékeidre, bárhol is jársz, mert nem mindenki olyan jóságos zsebes, mint a Kellemetlen karácsony (A Merry Friggin' Christmas) főszereplője. Egy távolról elsuttogott bűbáj és volt pénz, nincs pénz. Üres erszényből nem lehet vásárt járni. Ezért inkább bánj jól és gondosan minden sarlóddal, hogy a fa alá azt tehesd, amire a szeretteid a legjobban vágynak. Miközben pedig csomagolod az időben beszerzett ajándékokat, nézd meg a filmet. Csak arra vigyázz, téged el ne kapjon a csenhetnék! Ne feledd, a civil ruhás aurorok szeme és gyanuszkópja mindent lát!





Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
A gyermeki hitnél semmi sem élteti jobban a karácsony szellemét, ne feledkezz el tehát a kicsiknek is ajándékot adni. Beszerző körutad közben pedig legyél kedves és türelmes. Mert ugye ki tudja? A barátságos eladótól talán a végén még többet is fogsz kapni egy mosolynál. Pont úgy, mint a Vakáció New Yorkban (Holiday Affair) című filmben. Lehet, nem lesz magányos az ünneped, ha most még az is a kilátásod. Akinek pedig már van kivel együtt lennie, a szent napokon is örömmel töltődhet fel, ha abból előbb másoknak ő maga ad egy kicsit.


Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Figyelj oda a körülötted lévő idős emberekre. Pár jó szóval, egy mosollyal, egy tányér étellel boldogabbá teheted az életük alkonyán járók ünnepét. Persze vannak olyanok, akik elsőre zordnak és kibírhatatlannak tűnnek. Ilyenkor nézd meg a Karácsony a kastélyban (A Princess For Christmas) című filmet. Mindennek oka van, de a szeretet és a megértés még a leghidegebb szívet is képes felmelegíteni. Tehát ne légy rest próbálkozni! Minden ember megérdemli a békés és lélekmelengető karácsonyt. Főleg a szépkorúak, akik hálájukat bölcsességük révén is kifejezhetik majd neked.



Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Igazi világjáró lévén, neked a legjobb ajándék egy hógömb, amibe kedvenc városod, vagy nevezetességed aprócska makettjét rejtették. Rázd meg és nézd, ahogy hull a hó az üveg alatt. Aztán fogj egy tál szaloncukrot, telepedj bele egy fából faragott fotelbe és nézd meg az Aludj csak, én álmodom (While You Were Sleeping) című filmet. Felejts el közben mindent. Na jó, ne mindent! (Nem jó dolog az amnézia.) Csak a gondokat és bajokat. Ha pedig magányosan töltenéd az ünnepet, egy zajos, de kedves családba pottyanhatsz, mint a hősnő, és talán még a szerelmi szál is tetszeni fog majd.


Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Nem jöttök ki a tesóddal, a szüleiddel, a pároddal? Lilád sincs, mit vegyél neki karácsonyra és ez feldühít? Kezd eluralkodni rajtad a káosz és az ünnepi rettegés? Lazíts! Elő a hagymás babbal és már mehet is a Bunyó karácsonyig (Troublemakers), amit megnézve rájöhetsz - a garantált jókedv mellett -, hogy mindegy, mit adsz a szeretteidnek, mert a legfontosabbat már azzal megkapják, hogy együtt vagy velük. Az idődet és a figyelmedet. A közösen töltött percek minden cirádás papírba tett tárgynál nagyobb és értékesebb ajándékok. Légy a szeretteiddel az ünnepen, a többi jön magától.





Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Minden arról szól most, hogy mit mutatunk mások felé. Mekkora és milyen drága a fánk, az alatta lévő ajándékunk. Milyen szép a ruhánk, mennyire bőséges az asztalunk. Mindezt megosztjuk, dicsekvéssel telve. Neked is erre van szükséged? Gondold át jól, hogy valóban ez számít-e igazán? Ehhez talán ad majd némi útmutatást, ha megnézed A Karácsony története (Christmas Story) című filmet. Ebből kiindulva lehet, könnyebb újraértelmezni az ünnepi időszak és a karácsony igazi jelentését és eredeti mondanivalóját. Mégpedig azt, hogy szívből, önzetlenül adni csodálatos!



Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Idén úgy alakulhat, hogy a Kastélyban kell töltened az ünnepet. Ne csüggedj, ettől még lehet szép minden napod. Töltsd meg jó dolgokkal. Adj apró ajándékokat azoknak, akik veled osztoznak ezen a helyzeten. Menjetek ki, és vívjatok meg egy hatalmas hócsatát, ami után garantáltan jól fog esni egy forrócsoki és egy film. A Rose karácsonya (Christmas Oranges) ideális választás lehet. Láthatjátok benne, hogy nem csak ti ünnepeltek kicsit idén másképp, és azt is tudni fogjátok, hogy nem a hely számít, hanem az emberek, akikkel vagytok ezeken a napokon.






Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Ideje előszedned nem csak a díszeket, hanem a romantikus énedet is a polcról. Felidézni azt a semmihez sem hasonlító érzést, amit egy lágy zene, a mézeskalács illata és friss, puha havon sikló szánok látványa nyújt. Ebben segítségedre lesz a Régimódi karácsony (An Old-Fashioned Christmas) című film. Visszavezet a boldog békeidőkbe és emlékeztet arra, hogy bárhová, bárki mellé sodor az élet, a szívedre kell hallgatnod. A karácsony pedig a legjobb alkalom arra, hogy tisztázd az érzéseidet. Azok, akikre szükséged van, melletted állnak majd. Légy hálás ezért.




Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 
Csendes hóesés, szikrázó és színes díszítés mindenütt, ameddig a szem ellát. Igazi téli mesevilág. Sétálj hát egy jót a városban. Igyál egy pohár forralt bort, majszolj mellé kürtős kalácsot és aztán hazaérve nézd meg a Karácsonyi fények (Christmas Cottage) című filmet, ami nem másról szól, mint Thomas Kinkade festőművész életéről. A fény festője néven is emlegetett alkotó képei megidézik azt, amiről a karácsony szólt egykor és szólnia kellene manapság. A békét, a nyugalmat, a hitet, a reményt és a szeretetet viszi vászonra. Inspirációját életének azon meghatározó eseményei adták, melyeket látni fogsz.





Nincsenek megjegyzések: