2020. június 15., hétfő

Nyáreleji nyöszörgések

Kedves Dr. Who,
A szüleim mindenáron el akarnak küldeni egy ilyen hülye kviddicses táborba a nyáron, viszont én tökre nem akarok menni. Nem a kviddiccsel van a bajom, azt bírom, hanem hogy ott annyira be van osztva az idő, meg minden. Erre ott az egész év, nyáron lazulni szeretnék. Hogy tudnám megértetni velük, hogy nem akarom?

Kedves Levélíró!

Szerintem mindenképpen le kell ülni, hogy megbeszélhessétek a szüleiddel. Mondd el nekik, hogy hálás vagy, amiért törődnek a szabadidős tevékenységeiddel, és az eddigi nyarakat is nagyon köszönöd, de most már jobban szeretnéd élvezni a vakációt. Érvelj. Avasd be őket abba, hogy az idő előrehaladtával a barátaiddal is többet szeretnél lenni. A szünetekben vágysz a szabadságra, hiszen egész évben azon vagy az iskolában, hogy jól teljesíts, ezért elengednéd a beosztott nyarakat, ha lehet. Ne feledd, ha őszintén beszélsz velük erről, sokkal könnyebb lesz minden. Meg fognak érteni téged. Hajrá!


Kedves Dr. Who!
Tudom, hogy a srác, aki tetszik nekem, azokat a lányokat bírja, akik ilyen csinik. Tudod. Szoknyát hordanak, magas sarkút, sminkelnek, ilyenek. Na már most én nem igazán vagyok ilyen és próbálkozom ugyan, egy része még oké, viszont ezek a cipők pl. kikészítenek, az arcpingálás is olyan macerás, de... Megéri szerinted? Érdemes ennyi mindent tennem, meg rávennem magam? Meglehet az eredménye?
Laza lány


Kedves Laza lány!

Egy csinos arc, egy szoknya és egy magas sarkú egy ideig tartja fenn a fiú érdeklődését. Ha mindenképpen ezzel szeretnéd felkelni azt, akkor tiéd a pálya. De ha nem érzed magad jól tőle, ne erőltesd, hiszen ha valóban tetszik neked ez a fiú, akkor magadért kell viszont-kedveljen. A „macerás arcpingálást” hagyd meg azoknak, akiket boldoggá tesz. Hidd el, hogy a fiúk hosszútávon az olyan lányokat szeretik, akikkel jó beszélgetni, akiben megbízhatnak és akinek megvan a magához való esze. Ahogyan neked is. Használd azt, amid van, ami miatt ő is kedvelhet téged!


Kedves Doctor Who!
Örülök, hogy itt a nyár és jönnek majd pihik, viszont csomó ideig nem fogom látni a barátaimat, amitől már előre szenvedek. És olyan a program, hogy úgy tűnik, nem is fogunk tudni találkozni. Ez hol igazságos? Hogy fogom én ezt túlélni?
Nyürnyő

Kedves Nyürnyő!

Picit kalibráld át az agyadat, hogy egy olyan fontos dologra koncentrálhass, amire először nem is gondolsz. Hiszen a barátokkal minden móka, de ne felejtsd el, hogy év közben talán a családi szálakról feledkezel meg. Tölts időt velük. Bizonyára te is függetlenedni szeretnél, de hidd el, hogy a felnőtté válás egyik legfontosabb állomása, hogy újra felhőtlen tudjunk együtt lenni a családunkkal. Amikor már nem égő, hogy édesanyáddal mész vásárolni, hanem buli, mert ismét tudtok egymással beszélgetni. A nyár a pihenés időszaka, nem pedig a stresszé! Ezek mellett keress egy sportot, egy hobbit, amit szívesen űznél. Hidd el, a nyár pikk-pakk elrepül, és újra a barátaiddal lehetsz. Ám előtte tudj le egy tartalmas nyarat, amit te kreáltál magadnak, így millió dologról tudtok újra beszélni, ha találkoztok.

Nincsenek megjegyzések: