2019. október 15., kedd

Új évet kezdtünk

Alig szusszanhattunk egy kicsit a vizsgák után, máris eljött az új tanév kezdetét jelző össznépi gyomorkorgás, vagyis az az esemény, amikor köztudottan legjobb a kaja az évben. A legtöbb diák egész nap nem eszik, csakhogy mindent végigkóstolhasson az ünnepi lakomán. Idén is voltak igazi meglepetések az évnyitón! Ez volt az első olyan évnyitó, amin egyszerre volt jelen a leköszönő és az újonnan érkezett igazgató, vagyis Hercegh Kriszpin és Rothman Anton. Ráadásul kiválasztásra került igazgatóhelyettesünk is, Várffy-Zoller Róbert személyében.
Tanári karunkból több alapdarabnak számító tanár is távozott. Búcsúznunk kellett az egyik legszebb szemű tanárunktól, Alastair Magnustól, aki miatt Navinés lányok egy csoportja szíve fölé apró fekete textilszívet tűzött. Távozott továbbá Béres Izabella, akiről úgy hírlik, áldott állapota pihenésre kényszeríti, Dr. Várkonyi Zoltán, aki házasságát menti ezzel a lépéssel - túl sok ellene valló tény van a kastély falai között - Huszthy Attila, aki csak nagyon ködösen fogalmazott jövőjéről, Kedves Antal, akiről többen úgy gondolják, hogy a két dudás egy csárdában áldozata lett, valami Madarász Gergely, aki csak hümmögött, és arrébb sétált. Mindenképpen őt szavaznánk meg a legjobb arcnak ezzel a megnyilatkozással.
Persze a távozókon túl vannak érkezők is, az első, akit megemlíthetünk, teljesen új tárggyal, Okkultizmus és fekete mágiával érkezik hozzánk. Ő nem más, mint Ambrózy Henrik, aki miatt úgy tűnt, a szomorú textilszívek gyorsan lepattantak, elég csak karja méretét megnézni. Sok lányszív egyszerre dobbant a bemutatkozójánál. Ardai Tánya korábban diákként az Eridon házat gazdagította, szerencsénkre visszatért, hogy Átváltoztatástant oktasson. Hozzájuk érkezett Elliot A. J. Wayne, mint Sötét Varázslatok Kivédése és Bűbájtan tanár. Ophelia Carolina Brown és Jason Henry Payne, akik olyan erős kémiával meg pattogó szikrával viseltetnek egymás iránt, hogy szinte kimondaniuk sem kell a tényt, de egy párként érkeztek hozzánk, és azonos tárgyat is oktatnak, ez pedig a Sárkánytan. Ms. Brown alapképzésen, Mr. Payne mesterképzésen okosítja az érdeklődő diákokat. Mikola Keve Áron átveszi az Animágia gyakorlati oktatását, így a már meglévő tanulók biztonsággal folytathatják tanulmányaikat és a jövőben is számíthatunk újabb lehetőségre. Végül, de nem utolsó sorban Perge Vanesszát is köszönthetjük a tanári karban, aki a gyógynövények világába kalauzol el bennünket, és mellette a szerencsések illúziómágiát is tanulhatnak nála.
Ha már Vanesszánál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy emellett mint friss házvezető is bemutatkozik a Levitánál, segítőjévé Szentmihályi L. Izabellát választotta, akinek innen is gratulálunk házasságához. A távozó Kedves Antal helyére Sárközi Norbert Dorián a szépséges Ophelia Carolina Brownt választotta. A Navinét Mitzinger Bence és Neffry Ezra, a Rellont pedig Quinn Ashwood és Anna Weißling vezeti tovább.
Bővült iskolánk dolgozói állománya is. Catherine Shayleen Black és Dr. William Eric Payne mellé iskolai gyógyítónak érkezik Rentai Bálint, az ő munkájukat gyakorlata alatt segíti Catherine Hope Brightmore. Egyetlen iskolapszichológusunk maradt Dr. Riley Meyers személyében, akinek sok sikert kívánunk munkájához. Kelemen-Révay Franciska újabb várandóssága miatt távozott a könyvtárból, helyét három fiatalember, Barkóczy Gellért, Choi Min Jong és Mikhail Sergejevics Kazanov veszik át. Vadőrünk Leon Tim Wolf, gondnokunk pedig Seth Gareth Selwyn lett.
A tavalyi évben is megtörténtek a leges szavazások, melynek a kihirdetése is az évnyitón történik. A LegEridonosabb diák a pirosak új üdvöskéje, Csepreghy Péter lett. A LegLevitásabb diákként Kelevitz Maja Nerellát köszönthetjük. A LegNavinésebb és egyben az év egyik legkiemelkedőbb prefektusa Thomas Middleton lett. Míg a LegRellonosabbnak Weiler Dantét választották, akinél egyetérthetünk, hogy jobbat nem is találtak volna. Az év házvezetőjeként a diákok Sárközi Norbert Doriánt emelték ki, a legjobb helyettessel pedig a Levita dicsekedhet Krushnic Dimitri személyében. Az év tanára a jóképű Várffy-Zoller Róbert lett, míg Thomas mellett holtversenyben az Év prefektusának az aktívan tevékenykedő Zippzhar Mária Stellát választotta meg a diákság.
Idén a vizsgáknál is nagy hajrá volt, azonban bármennyire is küzdött az iskolaelső, letaszították a trónjáról, az idei iskolaelső mindenidők legtöbb kiváló vizsgáját, összesen tizenkettőt gyűjtött össze. Ő nem más, mint Zippzhar Márk Stefán. Elsőéven Cornelisse Zalán, másodéven Zayday Hudson és Dana Straw Berry, harmadéven Zippzhar Márk Stefan, negyedéven Lorin Annie Brightmore, ötödéven Révay Lili Athalie lett az évfolyamelső. Mestertanoncaink közül elsőéven Takács Milán Dániel, másodéven Mei Watts, harmadéven pedig Széplaki Alíz lett. Gratulálunk nekik!
Idén a házkupáért folytatott verseny negyedik helyezettje a Rellon lett 256 ponttal. Őket követi az Eridon 782 pontjával. Második helyen a Levita végzett 1074 ponttal, míg a házkupát idén is a Navine viheti haza 2854 ponttal. Az év diákja szintén Navinés, Zayday Hudson, aki egymaga 1036 pontot gyűjtött össze. Gratulálunk ehhez a szép eredményhez!
Idén három kviddics csapat mérettette meg magát a Christiano Santos által vezetett meccseken. Harmadik helyezett lett 180 ponttal a Szertelen Szfinxek csapata Kelevitz Maja Nerella vezetésével. Második helyen zárt 190 ponttal a Vajda Eszter vezette Red Squadron. Míg első helyen zárt, igen magas, 390 ponttal és egy kupával gazdagabban Nérel Danka és csapata, az Uralkodó Unikornisok. Mint mindig, idén is lettek éves szavazások a kviddicseseknél is. Az év mesterlövésze Szentmihályi L. Izabella lett, az év játékosa Winnifred Adyra Rossouw, az év újonca Dana Straw Berry, az év felfedezettje Ambrózy Henrik (akit mi is szívesen felfedeznénk - a szerk.), az év hajtója Várffy-Zoller Róbert, az év terelője Zippzhar Mária Stella, az év fogója pedig Winnifred Adyra Rossouw.

Mindenkinek sikerekben gazdag tanévet kívánunk!

Nincsenek megjegyzések: