2019. október 15., kedd

Halloween-i készülődés


Juniper Delaney Iredale nemes egyszerűséggel a háza címerállatának tervez öltözni Mindenszentek előestéjén. Bemutatta jelmezét pár navinésnek, akik azonban értetlenül álltak azelőtt, miért van szárnya is. Lepegazusozták, amit viszont a lány kikért magának. Azt mondta, ezt ők nem érhetik, ez művészet. Ő szárnyas unikornis lesz. Ennyi. Kétségtelen, hogy pompás egy maskara, ábrázoljon akármit is!


Helvey Belián Balázs egy kicsit talán túl komolyan veszi az ünnepet. Nem tudjuk, hogy valamilyen varázslatot alkalmazott magán, esetleg bájitalt használt-e a különleges jelenséghez, azonban a szemei sárgán izzanak fel a legváratlanabb helyzetekben. Állítása szerint ez a jelmezéhez kell, csak még finomítgat rajta. Néhányakban viszont az merült fel, hogy vérfarkasságával áll összefüggésben ez az ijesztő változás, szerintük súlyosbodik vagy módosul az állapota, ez annak a tünete és ez az egész jelmezes sztori csak álca. Azt hiszem, ezek az emberek nagyon mással lehettek elfoglalva LLG órákon.


Zayday Hudson nincsen elragadtatva a ténytől, hogy mindjárt itt a Halloween. Legalábbis bárki kérdezi, minek fog öltözni vagy mit tervez akkorra, unottan vállat von. Mintha nem is értené, mi ez a nagy felhajtás. Ugyanolyan este, mint a többi. Furán viselkedik, pedig egyáltalán nem a kelletlenségéről ismerni. Lehetséges, csak a bolondját járatja mindenkivel és amikor eljön az alkalom, ő lesz a rémisztgetős party lelke, és boldog-boldogtalanra a frászt hozza majd.


Elijah Kearney viszont teljesen be van sózva. Próbáltunk a végére járni, mi ez a hatalmas izgatottság a közelgő ünnep kapcsán, mi az, amiért annyira odavan, viszont senki nem tudott belőle semmi értelmeset kiszedni. Az biztos, hogy nem az édességekre pályázik, hiszen tudvalevő róla, hogy a legtöbbekkel ellentétben nem rajong a csokikért, cukrokért. Nem a zsákmány lebeg hát a szeme előtt. Simán csak élvezné a pókhálós, töklámpásos, denevéres mulatságokat? Ó, talán erről van szó: ilyenkor végre nem a baglyok vannak előtérben, tőlük viszolyog. Ez lehet hát a nyitja: az éj, ami másoknak rémálom, neki maga a felüdülés. Ott még a madár se jár! Vagyis a madár nem.


Drinóczi Gerda Vivien, csak úgy, mint Balázs, nem aprózza el a halloweeni készülődést. Egy tündét szeretne majd megtestesíteni, ehhez pedig úgy döntött, megtanul íjászkodni. Az idő azonban szorítja, úgyhogy elég gyakran feszült. Na mármost, eleve nem túl bölcs dolog olyasvalakivel kekeckedni, aki egy fegyvert tart a kezében, hát még ha ilyen stresszes is az illető. A lány éppen gyakorolt az erdőszélen, mikor egy arra járó levitás odaszólt neki, hogy ettől a szereléstől ő is Vidám Fiú lesz. A silány Robin Hood utalást a rellonos azzal jutalmazta, hogy a srác feje tetejére képzelt egy almát, hogy akkor már Tell Vilmos se maradjon ki a nyílszórásból.

Nincsenek megjegyzések: