2019. augusztus 15., csütörtök

Tuti tippek a sikeres vizsgákhoz





Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Fontos, hogy mikor vizsgázni mész, kipihent legyél. Nem azt mondom, hogy aludd át a vizsgák előtti napot, hanem, hogy kapcsolj ki, legyél nyugodt. Ha kipihenten, tiszta aggyal állsz neki a vizsgáknak, nem hibázhatsz. Ne menj fejjel a falnak, mert az nem vezet eredményre.





Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
A titok, hogy ne úgy fogd fel a vizsgákat, mintha valóban vizsgák lennének, hiszen akkor nem is stresszelsz. Szerencsés vagy, mert könnyeden tudod kezelni ezeket a helyzeteket amúgy is, de képes vagy nagyon bestresszelni, ha rájössz, hogy valaminek komoly tétje van. Tekints hát úgy erre az időszakra, mintha nem lenne semmi extra benne, és akkor simán veszed majd az akadályt.




Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Válassz egy könyvet! Minden sikeres vizsga után jöhet egy fejezet. Ha van valami, aminek érdekel a végkimenetele, de azért teljesítened kell, sokkal motiváltabb és sokkal tettrekészebb vagy. A könyveket imádod, most nagyon sok új érdekes példány jött ki, biztos van olyan, amit elolvasnál, amire már régóta vágysz. Ne várd meg a vizsgaidőszak végét, teremts vele kihívást magadnak.




Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Mindig legyen nálad egy kis csoki vagy cukorka, mert fontos, hogy legyen egy kis extra pörgetés az életedben, és éppen elég ahhoz, hogy megnyugodj és felkészültnek érezd magad. Valamint te vagy az, akinek szüksége van egy kis plusz cselekvésre, hogy a koncentrációját fenn tudja tartani. Ilyenkor az a legegyszerűbb, ha egy cukorkát tartasz a szádban, mert a felesleges energiáidat oda tudod koncentráltatni.



Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Élj a hobbidnak. Ne hanyagold el a szabadidős tevékenységeidet, csak mert vizsgázol. Ne borítsd fel a hétköznapi rutinjaidat ezért a néhány hétért. Próbáld meg úgy beosztani a vizsgáidat, hogy pont olyan legyen minden napod, mint máskor. Szereted a megszokott dolgokat, ha csak a vizsgákra koncentrálsz, begőzölsz.







Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Az életed a tervezés, csak akkor érzed jól magad, ha mindent előre és pontosan megtervezhetsz. Megnyugtat és kikapcsol, mint egy hobbi. Túl azon, hogy saját magadnak megcsinálod a vizsganaptáradat, nyugodtan ajánld fel ezt a barátaidnak is. Ők sokkal elveszettebbek, mint te, de a tudat, hogy segítettél nekik, sokkal motiváltabbá tesz ahhoz, jól teljesíts.





Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Szerencsés alkat vagy, hiszen, ha a tudásod nem is száz százalékos, olyan kiállással és kisugárzással rendelkezel, amellyel bárkit leveszel a lábáról. A lényeg, hogy gyakorolj rá arra, hogy minél folyamatosabban és természetesebben beszélj, még ha nem is tudsz az adott kérdésre válaszolni. A magabiztosságod annyira különleges és lenyűgöző, hogy mindenkit elbűvölsz, és egy kis rákészüléssel könnyedén viszed sikerre ezt az időszakot.




Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Tudom, hogy heves stílusod és türelmetlenséged miatt mindent, de azonnal akarsz, de ebben az időszakban muszáj, hogy mértékletességet gyakorolj. Fontos, hogy eloszd a vizsgákat, ne egyetlen nap alatt akarj letudni mindent. Ez nem verseny, itt akkor is te leszel a legjobb, ha harminc nap alatt teljesítesz kilenc vizsgát, és akkor is, ha egyetlen nap alatt teszed ezt meg. Fontos, hogy jól oszd el őket, mellette legyen időd minden másra is.



Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Ha még nem próbáltad a jógát, itt az ideje, hogy belevesd magad, mert csodákra képes, főleg az ilyen időszakokban, amikor a szervezeted és az elméd egy extra nyomással gazdagodik. Egy jó kis izzasztó jóga után sokkal frissebb leszel testileg és szellemileg egyaránt. Jobban fogsz tudni összpontosítani és sokkal több ismeretanyag ragad meg.





Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Máskor ugyan nem igényled, de most legyen meg a napi nyolc óra alvásod, mert az agyad másként nem képes megküzdeni az extra stresszel. Muszáj, hogy kialudd magad, hogy pihenj, hogy álmaidban megnyugodj. Fontos, hogy átjárjon a nyugalom és a béke, mert csakis így juthatsz át az eléd állított próbákon.



Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Talán egy kicsit furcsán fog hatni, de ez most nem a jó időszak ahhoz, hogy új kapcsolatba kezdj, vagy ha párkapcsolatod van, ne ez legyen az az időszak, amikor egy következő szintre akartok lépni, mert mind a két opció elviszi a gondolataidat, nem tudsz majd koncentrálni a vizsgáidat. Ezért pedig kár lenne újravizsgázni vagy évet ismételni.




Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
A legfontosabb, hogy ezekben az időkben se hanyagold el a barátaidat, ők azok, akiknek a társasága, lendülete kell ahhoz, hogy ne omolj össze a vizsgák súlya alatt. Könnyedén veszed majd az akadályokat, ha fenntartod a kapcsolataidat, és nekik is tudsz majd segíteni, hiszen a jelenléted rájuk nézve is üdítően hat majd.



Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 
Elő a színes kiemelőkkel és jelölőkkel, amik megnyugtatnak, amelyek által biztosabbnak érzed a tudásodat. Már csak maga a tény is, hogy látod, ahogy ki vannak emelve dolgok, meg vannak jelölve lapok, olyan magabiztosságot kölcsönöz neked, amitől nem is akadályként vagy feladatként tekintesz a vizsgákra, amelyeknek köszönhetően sokkal lazábbnak érzed majd ezt az időszakot. A jelölők minden nehézségen átsegítenek.


Nincsenek megjegyzések: