2019. április 15., hétfő

Valami véget ér, valami kezdődik

Az idei tanévnyitó egyáltalán nem volt unalmasnak mondható, hihetetlen változásoknak lehettünk szem- és fültanúi. Természetesen egy ilyen jeles eseményről az Edictum sem hiányozhatott.

Már a folyosón lépkedve is számos pletykafoszlány ütötte meg a fülünket, ám igazán érdekessé csak akkor vált minden, amikor a Brightmore - Payne páros feltűnt. Pontosabban, amikor Brightmore-ék a színre léptek, ugyanis a szünidő alatt a két fél házasságra lépett. Különösen érdekes látványt nyújtottak, mivel a januári események után úgy hírlett, Cath nem tér vissza az iskolába. Ennél is meglepőbb azonban, hogy nem csak eggyel, de egyből kettővel is nőtt a Brightmore létszám az iskolában, ugyanis egy új navinés is ezt a családnevet viseli. Többen úgy vélik, hogy a feltűnően világos bőrű lány egy eltitkolt gyermek, aki miatt az eridonos lány valójában kimaradt a tavalyi évben, és akit egyszer felügyelet nélkül hagytak és öregítő bájitalt ivott. Nem ő lenne a Bagolykő történetében az egyetlen, akivel ez előfordult már. A kicsi Brightmore negyedévesként kezdi meg az itteni karrierjét, azonban magántanulóként, ami csak tovább erősíti a gyanúnk, de ezen a helyen semmi sem lehetetlen. 
Sokáig azonban nem tudtuk rajtuk tartani a szemünket, ugyanis a képbe lassan, de biztosan beúszott egy új álompár, akikre talán senki se mert volna ilyen minőségben gondolni. Mei Watts neve ismerős lehet, hiszen különleges munkája van, ő a falu seprűs pizzafutára, valamint a Levita ház egyik prefektusa - kéz a kézben jelent meg Benzsay Gergellyel, a falu vegyeskereskedésének örökösével. A Benzsay fiú eddig csak eridonos lányokkal próbált kapcsolatot létesíteni, de úgy tűnik, végre észrevette, hogy az ő asztala inkább a hozzá hasonló lelkek között van. Hovatovább, a fiút mintha teljesen kicserélték volna, olyan magabiztosan vezette végig szerelmét a sorok között. Úgy tűnik, leáldozóban van a Vajda - Révay csillag és a helyükre új sztárpár érkezett. Mi mindenképpen drukkolunk nekik, hogy még hosszan nézhessük szerelmük alakulását. 
Ha már szerelmek. Idén visszatért köreinkbe Adrian Black, aki egy éve váratlanul távozott, és ha valami egyből feltűnt nekünk, az az, hogy gyűrűsujján bizony tompán csillan az arany. Ami kifejezetten érdekes, hiszen több szemtanú is tanúsította, hogy visszaérkezése óta csak nagyon indokolt esetben veszi le ajkait kolléganője, Emily Fisher ajkairól. A másik tanerő ujján gyűrűnek nincs nyoma, pedig ha valaki, egy nő szívesen közli a világgal, hogy házasságra lépett. Emellett az is érdekes, hogy Mr. Black nem a korábban említett tanárnővel, hanem egy másik új kollégával, a hajszínével egyből kitűnő Anastasia Strakhova-val jelent meg, akinek egy adott ponton még a talárja is lecsusszant a férfi mosolyától. Vajon a korábbi csókok csak rövid szerelmet sejtetnek és Strakohova tanárnő lesz a befutó? És vajon kihez tartozik az a bizonyos gyűrű? 
Idén a legnagyobb figyelmet mindenképpen a Rellon és a Navine asztala kapta, hiszen ha Vajda Ricsi valahova belép, akkor ő a figyelem középpontja. Most sem egyedül érkezett, több lány elkeseredésére is - a fiú még mindig nem szabad préda, sőt, egyes hírforrások szerint néhány héttel ezelőtt minden holmiját összepakolta, és mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, megjelent a faluban és végleg beköltözött a Holdfény utcába, ezzel nyilvánítva ki, hogy ő már a Révay lányhoz tartozik. Ez egy nagy és igen szép lépés, így azt hiszem, itt az ideje annak, hogy mindenki elfogadja, ők már egy olyan pár, akik hosszú időre terveznek. 
Úgy tűnik, nem csak a Watts-Benzsay páros, akik házon belül találtak szerelemre, ugyanis az ifjú Takács Milán a terembe Charlotte Felagund oldalán lépett be, ami nem okozott osztatlan sikert, különösképpen nagypapája arckifejezéséből kiindulva. Nagyon úgy fest, a srác a nulladik percben elnyerte magának az idei év legjobban szivatott diákja címet. Gratulálunk hozzá! Mi pedig hátradőlhetünk lazítani. 
Ahogy Wittner Stella is, aki a jelek szerint bármit megtehet. Bár az évnyitón még nem lehetett tudni, az édesapja marad-e a polgármester, magabiztos fellépése is elég volt ahhoz, hogy se az iskolai egyenruháját ne kelljen magára húznia, se a háza asztalánál ne kelljen ülnie, ugyanis az egész évnyitót a tanári asztalnál töltötte. Még az igazgató se fordított rá különösebb figyelmet, pedig a lány egyszer felkelt, kisétált, majd visszatért apró és hivalkodó ruhájában. Igen érdekes eset volt, hogy Stella épp a vacsora előtt távozott, többen aggódva tekintettek utána, de szerencsére amint megjelentek az első falatok, a lány is megjelent, és gondoskodott arról, hogy a környezetében ne legyen sok maradék. 
Idén egészen biztos, hogy az eridonosok vannak a leginkább szorult helyzetben, ugyanis házvezetőjük folyamatosan nonverbális fenyegetéseket küldött feléjük, egy jelentős részét kifejezetten Bodza Edinának címezve, aki szerény véleményünk szerint aggasztóan jól viselkedett. Reméljük persze, hogy idén se hagy minket unalmas pillanatok nélkül. És akkor nézzük a lényeget, amiért ma összegyűltünk. Túl az ételeken persze, melyek most is mesések voltak. 
Idén a házkupát a Navine ház vitte el, akik 3081 pontot gyűjtöttek. A Levita 2598, az Eridon 605, a Rellon pedig 337 ponttal zárt. Az év legszorgalmasabb diákja Zippzhar Mária Stella volt, aki 1208 pontot szerzett, őt követte Leon Tim Wolf 925 ponttal és Angelica Black Wing 842 ponttal. Az évfolyamelső az első évfolyamon Zayday Hudson lett, a második évfolyamon hármas holtversenyben Angelica Black Wing, Nérel Danka és Thomas Middleton. A harmadéveseknél Charlotte Elisabeth Felagund, negyedéven Révay Lili Athalie, míg ötödéven szintén egy hármas holtversennyel zárt Catherine Hope Payne, Serfőző Kelemen és Varga Nóra. Mestertanoncaink közül hatodéven Mei Watts, hetedéven Széplaki Alíz, míg nyolcadéven Daisy Blue Berry és Leon Tim Wolf bizonyultak a legkiválóbbaknak. Az idei iskolaelső Révay Lili Athalie lett, aki hét kiválót tudhat magáénak. Elmondása szerint kicsit unatkozott, ezért történhetett meg, hogy ilyen jól teljesített, de ezt nehezen hisszük el, és inkább szerénységnek tudhatjuk be. 
Lezajlottak az év végi szavazások is. Idén mindenki kedvenc tanárának Sárközi Norbert Doriánt szavazták meg, aki megígérte, hogy idén is lesz medenceparti a réten. Az év házvezetője és helyettese a Levita vezetősége lett, vagyis Eleonore Santos és Krushnic Dimitri, akiknek a vezetővé tétele szerény véleményünk szerint is a legjobb dolog volt, ami a Levitával történhetett. Az év prefektusa nem meglepően Thomas Middleton lett, aki kiemelkedő becsületességgel és alázattal végzi munkáját. Idén a Legeridonosabb Eridonos Catherine Hope Payne, A Leglevitásabb Levitás Angelica Black Wing, a Legnavinésebb Navinés Juhász Laura, míg a Legrellonosabb Rellonos Denis A. Brightmore lett. 
És akkor nézzük, hogy mi vár ránk idén. Távozó és érkező tanáraink kiegyenlítetten öt-öt fővel zártak. Távozott: Daniel Graham, Dr. Warren-Mácsai Zója, Lorelai K. Riviera, Ramholcz Kirill és Thege Valéria, míg érkezett Adrian Black, aki Káros szerek ismeretét oktat majd. Anastasia Strakhova az alapképzésen Gemmológiát, a mesterképzésen Mineropathológiát fog tanítani. Eleonore Santos professzor idén belekezd a tanításba is, méghozzá a mesterképzésben résztvevőket ismerteti meg az Átoktöréssel. Emily Dorothea Fisher szintén a mesterképzésesek oktatója lesz, ő a Pszichológia alapjait adja át. Moon Jang Geumnek köszönhetően pedig Varázsháztartástant tanulhatnak az alapképzésesek. 
Az idei évben az Eridon és a Levita házak vezetésében nem történt változás, vagyis továbbra is a Sárközi - Kedves duó és a Santos - Krushnic páros viszik a hátukon az ügyes-bajos dolgokat. A Navine élére Mitzinger Bence került, aki helyettesének Neffry Ezrát tette meg, míg a Rellont Quinn Ashwood vezeti, jobbkeze pedig Anna Weißling lesz. 
Mindenkinek tartalmas tanévet kívánunk és olvassatok minket minden hónapban!

Nincsenek megjegyzések: