2019. április 15., hétfő

Sérült sárkány Erdélyben


Székelykő környékén egy sebesült sárkányt, egy magyar mennydörgőt találtak egy hegyvidéki területen.

 - Nagyon zaklatott állapotban volt a bestia - nyilatkozta lapunknak a Sárkányügyi Kutató- és Ellenőrző Központ főosztályának vezetője, Charlotte Dellon.

2019. április 1-jén egy csoport tudomást szerzett egy sárkányról, aki a székelykövi Vadkan hegységben megsebesült. Az információkat egy mugli asszonytól szerezték, aki nem akart hinni a szemének. A sikeres emlékmódosítás után elindultak felkutatni a veszélyes lényt. Pár órás túrát követően sikerrel jártak, és megtalálták az éppen alvó sárkányt. Ám egy óvatlan pillanatban a bestia felébredt és rémülten kapkodta a fejét, azután el akart repülni, de a sérülése miatt ez lehetetlen volt. Rengeteg fát döntött ki, míg aggódva nézelődött.

- Egy magyar mennydörgő sárkányt találtunk - meséli egy bennfentes. - Egy kifejlett példányt. A bal szárnya súlyosan megsérült, amit egy sikertelen leszállásnak tudhatunk be.


Mint megtudtuk,két oka volt a sárkány zaklatottságának, az egyik a sérülés, a másik pedig a következő.
A munkatársak nem olyan messze a helyszíntől tojásokat találtak, amik kikelési ideje közel volt az állapotuk alapján. A befogóegység közreműködésével eljuttatták őket egy erre specializáltan berendezkedett rezervátumba, ahol a kikelt példányok megfelelő növekedését figyelik. Az anyapéldányt a gyógyulást követően az erre szakosodott csapat visszaengedte mágikus környezetébe, távolesően az emberek járta vidékektől.


Nem az első eset a 2010-es években. 2011 telén, egy elpusztult wales-i zöldsárkányt találtak, tavasszal pedig a tojásait, melyek túlélték a telet. 2015-ben egy kínai gömblángsárkány tojását találták meg Mátraalján.

Nincsenek megjegyzések: