2019. február 15., péntek

Tudtad, hogy...?

11 tény, ha már 11 hónap van vissza az évből

  1. A teheneknek mindig van egy legjobb barátjuk. De tényleg! Megfigyelték, hogy nem szeretnek egyedül lenni, és a csorda bomlásakor, legyen szó legelészésről, vagy éppen terelgetésről, mindig minimum kettesével találhatóak meg és különös kötődést mutatnak egymás irányába.
  2. Az HD-18733 b nevű bolygón üvegeső esik. Ezt eskü megpróbáltam elképzelni, de egyelőre csak lesek tátott szájjal. És nem a bolygó nevében a sok szám zavart meg, hanem az üveg. Üvegeső.
  3. A haj melegebb időben gyorsabban nő, mint általában. Vuu, nyarat akarok! Hosszú hajat ide! Ez azzal magyarázható, hogy a meleg serkenti a vérkeringést a testben, így a fejbőrben is, ami gyorsítja a haj növekedését. De természetesen a genetika és az étrend is nagy szerepet játszik ebben sokak szerint... van még remény!
  4. Kínában a borravaló nem elfogadott és nem erkölcsös. Ott sehol sem szokás extra juttatást adni a különféle szolgáltatásokért cserébe, vagy éppen jutalmazni a segítséget. Még taxikban, éttermekben vagy szállodákban sem, függetlenül attól, hogy a hely turisztikai központja-e avagy sem, és hogy kik látogatják. (Sok helyet csak helyiek vehetnek igénybe, igen, szállodát is! Fun.) Nem tartják elfogadhatónak ezt a fajta kitüntetést. Ezt a jó szokást mondjuk remélem sosem vesszük át, én elélek a kis borravalómmal bűntudat nélkül.
  5. Naponta nagyjából 275 millió új csillag születik. Aktív a naprendszer, na. Én nem hibáztatom, elég szexi látvány...
  6. A modern agy egy energiavámpír. Mindjárt kiderül, hogy mind különleges lények vagyunk, csak eddig ezt senki nem mondta meg. Nem fog. Bár a szerv átlagosan csak súlyunk 2 százalékát teszi ki, a vér oxigéntartalmának 20, glükózszintjének pedig 25 százalékát emészti fel. Szóval hiába a sok erőt adó gyümicukor, ha túl sok kell az agyunknak, nem csoda, hogy annyit csicsikálunk, mert az éppen nem működik.
  7. Évente több millió fa kinövését köszönhetjük a mókusoknak, csak azért mert elássák a makkokat. Köszike, cukik vagytok! Lesz oxigénünk! Meg papírunk, amit aztán elfüstölhetünk.
  8. A galaxisunkban van egy gyémánt, ami nagyobb, mint a Föld. Kedves gazdag férjes hölgyikék! Én sejtem hova akarod a párod küldeni ajándékért most Valentin-napra...
  9. Egyetlen hajszál 100 grammot bír el. Az nem tűnik valami soknak, de... Ha ezt megszoroznánk annyival, ahány hajszálunk van, rájönnék, hogy akár egy elefántot is elbírna a hajunk. Én akarok cipelni egyet vele, mennyire rohadtul vicces lenne... jó, tudom, nem így értik.
  10. A vidrák csak akkor tudnak elaludni, ha megfogták előtte egymás mancsait. Azért teszik ezt, nehogy szétsodorja őket az áramlás, szóval nem csak cukiznak, ettől még hihetetlenül édibogyók.
  11. Ha a Szaturnuszt beleraknád egy hatalmas fürdőkádba, lebegne a víz tetején. Valakinek nincs egy felesleges fürdőkádja? Jó nagy. Csak kísérleti célra kellene, meg egy szám a NASA központjához, megkaphatom-e kölcsibe a bolygót...

Nincsenek megjegyzések: