2018. szeptember 15., szombat

Összefoglaló a nyári időszakról


A VB elültével minden kviddicsrajongó számára érdekes és néha idegtépő időszak következett, ami augusztus 31-én 23:59-kor zárult le. Van, akinek már be sem kell mutatnom ezt, hiszen napról napra átélte a feszültséget, amit a tudatlanság generált, hogy ki és hova fog igazolni a szezonkezdés előtt. Több érdekes dolog is történt ezalatt a röpke idő alatt, ami viszont nem köthető az érkező és távozó tehetségekhez. 



Zavargások voltak a Magyar Kviddics Liga nyitómeccsén. Tiltott pirotechnika becsempészésével vádolnak egy egyetemi tanulót, aki - a mellette ülők elmondása szerint - egy sárkány alakú tűzijátékot gyújtott az első Bakonyi Betyárok gólnál. A sárkány kétszer körberepülte a stadiont, masszív füstöt hagyott maga után, és a Hortobágyi Hajdúk őrzőjének másodfokú égési sérüléseket okozott. A fiatalkorú varázslópalántát büntetésből kitiltották az összes mérkőzésről a következő két szezonra a világ inden pontjáról. Lesz ideje elgondolkozni, érdemes-e pirotechnikával kísérletezni. 



Új, gyerekek számára készült seprűkollekcióval lepte meg a világot a Yajirushi-t készítő japán vállalat. A négy seprűmodellt tartalmazó kollekció a 花吹雪(Hanafubuki) nevet kapta, ami nyers fordításban cseresznyevirág-vihart jelent, ami a hulló virágszirmokra utal. Állítólag gyönyörű látvány, érdemes legalább egyszer megnézni. A négy seprű mind másra alkalmas: egy a gyorsasági versenyekre készült, egy a kviddicshez, egy az akrobatikus sportokhoz, és egy az igazán kezdők számára. Mindegyik példány nyelébe belevésik a tulajdonos nevét a vásárláskor, és különösen ügyelni kell rá, hogy a gyermek érjen hozzá először puszta kézzel, ugyanis testemlék-őrző. 


Rekord-átigazolás történt! A friss, brazil tehetséget, Rafinhot nevelőegyletétől a német Berliner Bären vásárolta meg, méghozzá a kviddics történetének legmagasabb díjáért. A karrierkezdő Rafinho elmondása szerint alig kapott levegőt, mikor a klubja vezetősége elmesélte, hogy a végsőkig ragaszkodtak játékosukhoz, míg a német ügynök visszautasíthatatlan ajánlatot nem tett. Hatodik és egyben utolsó ajánlataként a teuton főváros csapata 38 671 399 galleont, 10 sarlót és 3 knútot kínált, ami nagyjából 160 millió eurónak felel meg. Tegye fel a kezét, aki elélne ebből a pénzből egy darabig! 

A következő számig kitartást a tanévhez és jó szurkolást:




Nincsenek megjegyzések: